Home > Αρθρα - Επικαιροτητα > Στη Δημοκρατία υπάρχουν αδιέξοδα

There are no slides in this slider.There are no slides in this slider.


Δεν εγκρίθηκε πάλι το τεχνικό πρόγραμμα

Στη Δημοκρατία υπάρχουν αδιέξοδα

Συνηθίζεται να επαναλαμβάνεται -σχεδόν μηχανικά – η ρήση του Γεωργίου Παπανδρέου, ότι «Στη Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα». Κι όμως αυτή τη στιγμή ο Δήμος Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας, έχει φτάσει σε αδιέξοδο.

Για 7η φορά δεν μπόρεσε να υπερψηφιστεί το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας. Για 7η φορά οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας και της μειοψηφίας κουβέντιασαν για ένα τεχνικό πρόγραμμα και τις διαδικασίες κατάρτισής του- λες και αυτό ήταν το πρόβλημα. Το πρόβλημα βεβαίως είναι πολιτικό, γιατί και το Τεχνικό Πρόγραμμα να ψηφιστεί, δε θα ψηφιστεί ο Προϋπολογισμός ή οποιαδήποτε άλλη απόφαση που μπορεί να μπλοκαριστεί. Αυτή τη στιγμή πρέπει η λύση κρύβεται σε παραιτήσεις. Είτε θα παραιτηθεί ο Δήμαρχος, είτε οι Σύμβουλοι που απέσυραν την υποστήριξή τους. Δεν μπορεί να λυθεί νομοθετικά. Ο Δήμαρχος μπορεί να παραμείνει έστω και αν χάσει και το 100% των συμβούλων του. Οι σύμβουλοι μπορούν να παραμείνουν σύμβουλοι και να πάνε το πράγμα στα άκρα. Το χειρότερο όλων βέβαια είναι ότι τούτη τη στιγμή μοιάζει να μην υπάρχει συναίσθηση των επιπτώσεων αυτής της κατάστασης. Ο Δήμος κινδυνεύει να μην μπορεί να εκτελέσει κανένα έργο και να βρεθεί υπό επιτήρηση. Δεν μπορούμε να προβλέψουμε ποιος θα χρεωθεί πολιτικά αυτή τη κόντρα. Το μάρμαρο όμως θα το πληρώσουν σίγουρα οι κάτοικοι της περιοχής.pal2

Το Συμβούλιο

Με αυτά τα δεδομένα, λίγη σημασία έχει τι ειπώθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε στις 24 Νοέμβρη στο Μαντούδι. Ειπώθηκαν πάνω κάτω τα ίδια, με τα ίδια επιχειρήματα και τις ίδιες κόντρες. Μοναδική διαφορά ο Δημήτρης Αλεξίου που επέλεξε να υπερψηφίσει το Τεχνικό Πρόγραμμα σε σχέση με το «Παρών» της προηγούμενης φοράς.

Οι επικεφαλείς

Ο κ. Στεργίου επανέλαβε ότι η παράταξή του «… δεν έχει το δικαίωμα να γίνει συνένοχος σ’ αυτή την απραξία. Δεν αφορά τη δική μας παράταξη, ο Δήμαρχος έχει χάσει την εμπιστοσύνη των Δημοτικών του Συμβούλων»

Ενώ ο κ. Παζάρας έριξε ευθύνες και στις δύο πλευρές λέγοντας ότι: «Χωρίς Τεχνικό Πρόγραμμα δε μπορεί να εκτελεστεί κανένα έργο. Ο κάθε Δημοτικός Σύμβουλος επωμίζεται το βάρος της απόρριψης. Το κύριο βάρος το έχετε εσείς κύριε Δήμαρχε».

Οι σύμβουλοι

Ο κ. Κουκουρίκος επανέλαβε ότι θα το ψηφίσει γιατί δεν θέλει να δώσει τη δυνατότητα σε κανέναν να γίνει άλλοθι.

Ο κ. Αρβανίτης επισήμανε ότι «εκτός από δύο τρία έργα δεν έχει γίνει καμία αλλαγή. Γραφειοκρατικά πρέπει κάποια στιγμή να ψηφιστεί, η υποβάθμιση όμως από την Εκτελεστική Επιτροπή του Δημοτικού Συμβουλίου, όταν δεν λαμβάνονται υπόψη οι προτάσεις, έχει ως στόχο την ψυχολογική πίεση των συμβούλων. Το πρόγραμμα αν εφαρμοστεί ως έχει, είναι παράνομο γιατί περιέχει κατατμήσεις έργων».

Διευκολύνετε κύριε Δήμαρχε

Από την πλευρά του ο κ. Κατζούρας έκανε κριτική ότι δεν εφαρμόστηκε το περσινό πρόγραμμα, λέγοντας ότι παλιά κάτι γινόταν «εφαρμοζόταν το 30% , το 20, άντε το 10, όχι τίποτα» ενώ εμμέσως ζήτησε την παραίτηση του Δημάρχου, λέγοντας.. «ο Δήμος είναι σε αδιέξοδο, υπάρχει τρόπος να διευκολύνετε κύριε Δήμαρχε»

pal

Ο κ. Δανέλης αναρωτήθηκε. «Δεν ξέρει τις προτάσεις των Δημοτικών Συμβούλων; Είναι πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής»

Ενώ ο κ. Παναγιώτου επισήμανε ότι «Έχουμε γίνει θέατρο του παραλόγου. Ο Δήμαρχος φέρνει συνέχεια το ίδιο πρόγραμμα. Δεν έχει την ικανότητα να διοικήσει το Δήμο» Ενώ ο κ. Τάρλας είπε : «Δεν εκβιαζόμαστε και δεν απειλούμαστε, τώρα θυμήθηκε ο Δήμαρχος τα χρήματα που θα χαθούν;»

Η κ. Στέφου ανέφερε : «Η Δημοτική Αρχή έχει την ευθύνη. Το θέμα είναι η αδιάλλακτη στάση του Δημάρχου»

Ευθύνες στον Δήμαρχο έριξε και ο κ. Αλεξίου λέγοντας του:«Πυροδοτείτε μια κατάσταση τη στιγμή που τα πράγματα πάνε να εξομαλυνθούν. Ανησυχώ για τη λειτουργία του Δήμου. Πάρτε μια πρωτοβουλία συνεννόησης»

Η κ. Γεωργάκαινα επανέλαβε : «έχουμε όλη τη καλή διάθεση να προσαρμόσουμε το Τεχνικό Πρόγραμμα. Ακόμη και τώρα μπορούμε να κάνουμε αλλαγές».

Ο Δήμαρχος

Ο κ. Καλυβιώτης επανέλαβε ότι ο Δήμαρχος είναι υποχρεωμένος να υπερασπίζεται τα συμφέροντα του Δήμου. Μπορεί να τροποποιηθεί το Τ.Π. ακόμη και τώρα, φέρτε προτάσεις. Ο Δήμος θα πάθει ζημιά 200 χιλιάδων ευρώ. Όποιος ισχυρίζεται ότι δεν ακούσαμε τις προτάσεις των Προέδρων, η απάντηση είναι ότι οι πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων το ψηφίσαν όλοι το Τεχνικό Πρόγραμμα, με εξαίρεση ένα λευκό».

Αντώνης Σκούρας

 

Τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του palmosev.gr

Για τις ειδήσεις της Εύβοιας κι όχι μόνο εμπιστευτείτε το palmosev.grΑφηστε ενα σχολιο

Η παρούσα φόρμα συλλέγει το όνομα σας και την ηλεκτρονική σας διεύθυνση, ώστε να μπορέσουμε να απαντήσουμε στο σχόλιο σας. Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το Privacy Policy της ιστοσελίδας μας.

error: