Home > Hot ! > Που είναι η ανταποδοτικότητα των φόρων;

Που είναι η ανταποδοτικότητα των φόρων;


There are no slides in this slider.There are no slides in this slider.


Κενά στα σχολεία – Ελλείψεις στα Κ.Υ.- Μετατροπή Α.Τ. σε σταθμούς

Που είναι η ανταποδοτικότητα των φόρων;

Ασφάλεια –Υγεία – Παιδεία με ερωτηματικό για την Εύβοια

Οι σαρωτικές αλλαγές τόσο σε οικονομικό όσο και σε τεχνολογικό πεδίο επιτάσσουν διαθρωτικές αλλαγές που δεν μπορούμε να προϊδεάσουμε εξ αρχής την αποτελεσματικότητά τους. Η αλήθεια είναι πως απομονωμένες περιοχές σαν τη Βόρεια Εύβοια μαστίζονται από την έλλειψη ασφαλούς οδικού αλλά και θαλάσσιου δικτύου δεν επιτρέπει εύκολα αναδιαμορφώσεις στον διοικητικό της ιστό. Όπου αυτές έχουν επιχειρηθεί δεν έφεραν καλά αποτελέσματα.

Η μεταφορά της Δ.ΟΥ. Ιστιαίας για παράδειγμα δημιούργησε πολλαπλά προβλήματα στις αναγκαστικές μετακινήσεις ιδιωτών προκειμένου να εξυπηρετούνται, με το κόστος των μεταφορικών κι όχι μόνο να τους επιβαρύνει προσωπικά.

Σήμερα επιχειρούνται συγχωνεύσεις αστυνομικών τμημάτων, με την Αιδηψό να μένει με αστυνομικό σταθμό μόνο.

astynomiaΑυτό πιθανότατα να προκαλέσει πρόβλημα, αστυνόμευσης σε περιοχές όπως η Λιχάδα ή τα Βασιλικά και ασφαλώς στη λειτουργία του Α.Τ. Ιστιαίας, αν αυτό δεν στελεχωθεί με μεγαλύτερο αριθμό εργαζομένων και δεν εξοπλιστεί με περισσότερα αυτοκίνητα, ώστε εύκολα ανά πάσα στιγμή να μπορούν να μετακινούνται στην ακτίνα Βασιλικών – Λιχάδας μέσα στη μέρα και αρκετές φορές αν προκύψει οποιοδήποτε περιστατικό!

Η εμπειρία του σήμερα, δείχνει άλυτα προβλήματα, με κορωνίδα αυτό των ναρκωτικών. Πόσες φορές δεν είδαμε  χρήστες να πηγαινοέρχονται στη Χαλκίδα και επιστρέφουν πάραυτα; Πόσες φορές δε θρηνήσαμε απώλειες νέων ανθρώπων;

Αυτά τα προβλήματα δε λύνονται με συγχωνεύσεις τμημάτων!

Πως να αισθανθεί ο κάθε πολίτης ότι έχει ανταποδοτική υπηρεσία των αυξανόμενων φόρων που καλείται να πληρώνει θα πρέπει τουλάχιστον να απολαμβάνει και καλύτερες υπηρεσίες που να βελτιώνουν τη ζωή του.

Δεν μπορούμε να ισχυριζόμαστε  ανταποδοτικότητα των φόρων όταν Αιδηψός, Στύρα και  Νέα Αρτάκη θα μείνουν με αστυνομικούς σταθμούς.

Δεν μπορούμε να επικαλούμαστε κοινωνικό κράτος με κενά στα σχολεία. Πως να αισθανθούμε ασφαλείς, με τα Κέντρα Υγείας αποψιλωμένα από προσωπικό, φάρμακα και εξοπλισμό;

Από την μια να κρέμεται η καρμανιόλα πάνω από τα κεφάλια πολλών χιλιάδων οφειλετών που αδυνατούν να πληρώσουν δυσβάσταχτους φόρους, ασφαλιστικές συνδρομές κι ότι άλλο απαιτείται κι από την άλλη να υπάρχει συρρίκνωση υπηρεσιών που το κράτος οφείλει να παρέχει στους πολίτες του.

Πως και γιατί ο πολίτης να πληρώσει δυσανάλογους φόρους όταν δεν απολαμβάνει τις ανάλογες υπηρεσίες;

Λύθηκαν τα προβλήματα της Υγείας και απαιτούνται αναγκαστικά υψηλότατα ασφάλιστρα από υπερχρεωμένα ασφαλιστικά Ταμεία;

Λύθηκαν τα προβλήματα της Παιδείας με σχολεία γεμάτα κενά και πολλές φορές λίγους εκπαιδευτικούς; Λύθηκαν τα προβλήματα της ασφάλειας με συρρικνωμένα αστυνομικά τμήματα; Αυτή δεν είναι η ελπίδα  που προσδοκούσαμε. Αυτή είναι λεπίδα που μαχαιρώνει το μαλακό υπογάστριο του Αύριο της χώρας μας. Που οδηγεί τους εξειδικευμένους νέους στο εξωτερικό και τους υπόλοιπους να εργάζονται κάτω από σκληρές και άδικες εργασιακές συνθήκες πλέον.

 

Συρρίκνωση Αστυνομικών τμημάτων

 

Από τις 31 Μαΐου του 2016, σύμφωνα με το Σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος [ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ]  διαφοροποιείται η αναδιάταξη – αναδιοργάνωση, σύσταση  και λειτουργία των περιφερειακών Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας. Η συνολική εικόνα συμπτύσσει περίπου το 40% των αστυνομικών τμημάτων, τμημάτων ασφαλείας και τμημάτων τροχαίας σε όλη την Ελλάδα, αφήνοντας ερωτηματικά για την επαρκή αστυνόμευση κυρίως στις παραμεθόριες περιοχές της χώρας.

 

Στην Αττική από τα 91 τμήματα Ασφαλείας μένουν τα 71 ενώ από τα περίπου 123 Αστυνομικά Τμήματα μένουν 87 και 11 Αστυνομικοί Σταθμοί, ενώ τα τμήματα Τροχαίας κατεβαίνουν στα 15.

 

Συνολικά στην Ελλάδα θα λειτουργήσουν 575 αστυνομικά τμήματα, τμήματα ασφαλείας, τροχαίας και τουριστικής αστυνομίας και 105 αστυνομικοί σταθμοί. Το «κλείσιμο» και η σύμπτυξη των υπηρεσιών κυμαίνεται στο 35-40% των υπηρεσιών που λειτουργούσαν μέχρι σήμερα.

 

Πιθανά  να υπάρξει  εξοικονόμηση πόρων από τα υπέρογκα μισθώματα κτηρίων και σωστή κατανομή αστυνομικού προσωπικού, αλλά θα λύσει προβλήματα ελλείψεων σε οχήματα και τεχνολογικό εξοπλισμό;

 

Στη Διεύθυνση Αστυνομίας Αθηνών από τα 22 Τμήματα θα λειτουργήσουν 20 και στον Πειραιά από τα 25 θα λειτουργήσουν 16 τμήματα και 5 αστυνομικοί σταθμοί. Συγκεκριμένα σύμφωνα με το  Άρθρο 35 στη Διεύθυνση Αστυνομίας Εύβοιας, εκτός από Τμήμα Ασφάλειας, Άμεσης Δράσης και το Τμήμα Τροχαίας Χαλκίδας, θα λειτουργήσουν  10  αστυνομικά τμήματα ενώ σε αστυνομικούς σταθμούς μετατρέπονται τα τμήματα  της Αιδηψού, των  Στύρων και της Νέας Αρτάκης. Αυτά που θα παραμείνουν είναι:

Αστυνομικό Τμήμα Χαλκίδας, Τμήμα Ασφάλειας Χαλκίδας, Τμήμα Τροχαίας Χαλκίδας, Τμήμα Άμεσης Δράσης Χαλκίδας, Αστυνομικό Τμήμα Καρύστου, Αστυνομικό Τμήμα Διρφύων – Μεσσαπίων, Αστυνομικό Τμήμα Ερέτριας, Αστυνομικό Τμήμα Σκύρου,  Αστυνομικό Τμήμα Κύμης, Αστυνομικό Τμήμα Αλιβερίου, Αστυνομικό Τμήμα Μαντουδίου, Αστυνομικό Τμήμα Λίμνης και το  Αστυνομικό Τμήμα Ιστιαίας.

Πάρη Ντελκή

 

 

Τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του palmosev.gr

Για τις ειδήσεις της Εύβοιας κι όχι μόνο εμπιστευτείτε το palmosev.grΑφηστε ενα σχολιο

Η παρούσα φόρμα συλλέγει το όνομα σας και την ηλεκτρονική σας διεύθυνση, ώστε να μπορέσουμε να απαντήσουμε στο σχόλιο σας. Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το Privacy Policy της ιστοσελίδας μας.

error: