Home > Αρθρα - Επικαιροτητα > Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Ακριώτης για τη βιομηχανική περιοχή Μαντουδίου

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Ακριώτης για τη βιομηχανική περιοχή Μαντουδίου


There are no slides in this slider.There are no slides in this slider.


D1

Φωτο αρχείου- Από την επίσκεψη του βουλευτή Γιώργου Ακριώτη στο γραφείο του “Παλμού της Βόρειας Εύβοιας”

Ζητήσαμε από τον  βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Ευβοίας Ακριώτη Γιώργο τη θέση του για βιομηχανική περιοχή Μαντουδίου και δήλωσε από το βήμα του “Παλμού” : “Στις 6 Μάη εκδικάζεται στο ΣτΕ η προσφυγή κατοίκων και κοινωνικών φορέων της βόρειας Εύβοιας ενάντια στην παράνομη ΚΥΑ της προηγούμενης κυβέρνησης που επιτρέπει, σε μια περιοχή που δεν υπάρχει καμιά βιομηχανία, την εγκατάσταση Επιχειρηματικού Πάρκου Α΄ (υψηλής όχλησης) στην περιοχή Φούρνοι, σε απόσταση μόλις 1 χλμ από τον οικισμό Μαντουδίου και 6 χλμ από την τουριστική παραλία της Αγ. Άννας.
Υπογραμμίζω ότι οι κάτοικοι δεν αντιτίθενται στη δημιουργία ΕΠ.ΠΑ τύπου Β (Μέσης Όχλησης), που καλύπτει τις εξορυκτικές δραστηριότητες και την επεξεργασία λευκόλιθου. Δεν πρόκειται για τυφλή αντίδραση σε κάθε προσπάθεια αξιοποίηση των παραγωγικών δυνατοτήτων της περιοχής. Το αντίθετο, η εγκατάσταση βαριάς βιομηχανίας είναι αυτή που απειλεί τις υπάρχουσες θέσεις εργασίας και την ανάπτυξη μιας περιοχής που διαθέτει ήδη ανεπτυγμένο πρωτογενή και τριτογενή τομέα, ποιοτικά αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα και τουριστικές υπηρεσίες υψηλών προδιαγραφών.
Υπενθυμίζω ότι σε παρόμοια περίπτωση στο παρελθόν, όταν σχεδιαζόταν η εγκατάσταση εργοστασίου αντίστοιχου μεγέθους και χαρακτηριστικών, με χρήση λιθάνθρακα, είχε επισκεφτεί την περιοχή ως αλληλέγγυος και ο Αλέξης Τσίπρας, σημερινός πρωθυπουργός. Υπενθυμίζω ακόμη ότι κι εγώ προσωπικά έχω τοποθετηθεί έγκαιρα επί του ζητήματος σε συνέντευξη που παραχώρησα πρόσφατα στον τοπικό τύπο. Παραπέμπω τέλος στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και στην ιστορία του κόμματος, που ποτέ δεν στήριξε την αρπαχτική ανάπτυξη. Ο αείμνηστος Μιχάλης Παπαγιαννάκης μνημονεύεται συχνά ως ο άνθρωπος που έφερε στην κεντρική πολιτική σκηνή της χώρας την πολιτική οικολογία και μέχρι σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των κοινωνικών κινημάτων υπερασπιζόμενος τη λογική μιας ήπιας ανάπτυξης με σεβασμό στον άνθρωπο και στο περιβάλλον.
Σήμερα, το αρμόδιο Υπουργείο βρίσκεται στα χέρια αυτής της Αριστεράς. Ο συνήγορος που καλείται να υπερασπιστεί την παράνομη ΚΥΑ της προηγούμενης κυβέρνησης, θα εκπροσωπεί ένα Υπουργείο που βρίσκεται στα χέρια αυτής της Αριστεράς. Συνεπώς, θέλω να θεωρώ προφανές και δεδομένο ότι δεν θα υπερασπιστεί τον βιασμό της φύσης, την καταστροφή της οικονομίας της ευρύτερης περιοχής και τα πολιτικοοικονομικά συμφέροντα ενάντια στην εκπεφρασμένη άποψη της τοπικής κοινωνίας. Παραμένω αισιόδοξος και περιμένω δικαίωση των κατοίκων για να αποδειχθεί για άλλη μια φορά ότι στις 25 Ιανουαρίου αυτή η χώρα άλλαξε σελίδα”.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του palmosev.gr

Για τις ειδήσεις της Εύβοιας κι όχι μόνο εμπιστευτείτε το palmosev.grΑφηστε ενα σχολιο

Η παρούσα φόρμα συλλέγει το όνομα σας και την ηλεκτρονική σας διεύθυνση, ώστε να μπορέσουμε να απαντήσουμε στο σχόλιο σας. Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το Privacy Policy της ιστοσελίδας μας.

error: