Home > Αρθρα - Επικαιροτητα > Με Παρρησία Φ.336

There are no slides in this slider.There are no slides in this slider.


pariΜεγάλο και καθαρά γυναικείο το στοίχημα για το Δήμο Ιστιαίας – Αιδηψού.

Σοβαρές θέσεις ευθύνης και ανάπτυξης για την περιοχή μας, έχουν αναλάβει συνολικά γυναίκες και για πολλούς λόγους θα πρέπει να δείξουν τις ικανότητές τους.

Κι ο λόγος όχι μόνο για τη Δημαρχία, αλλά και για τους Εμπορικούς Συλλόγους Ιστιαίας και Αιδηψού.

Κι αυτό δεν αποτελεί ένα σεξιστικό σχόλιο σε βάρος του ανδρικού πληθυσμού, αλλά απλά είναι μια ακόμη πρόκληση, στη σημερινή γυναίκα που δύσκολα αναγνωρίζεται η συμμετοχή και δράση της στα κοινά.

Η συνήθης γνωστή ατάκα είναι: «Έλα μωρέ, αυτή δεν καταλαβαίνει που παν τα τέσσερα», ακόμη κι αν γνωρίζουν πολύ καλά, ότι ξέρει πολύ περισσότερα από τα σημεία του ορίζοντα, πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσει. Καιρός είναι από σήμερα να γίνει η αρχή!

Έτσι λοιπόν η πρόκληση είναι τεράστια αν υπολογίσουμε πως δεν μεγαλώνουμε και διαπλάθουμε την επόμενη γενιά μόνο, ως μανάδες, αλλά αυτή τη συγκεκριμένη χρονική συγκυρία, μπορούμε πιο εύκολα να αναδιπλώσουμε τις δεξιότητες και ικανότητές μας, παρά τα εμπόδια που παρουσιάζονται πάντα.

p (3)

Κι εδώ αναφέρομαι συγκεκριμένα στην αδικαιολόγητη -κατά την ταπεινή μου γνώμη- δυσκολία παράδοσης του Εμπορικού Συλλόγου Ιστιαίας στο νέο Δ.Σ. από το απερχόμενο.

Αρχικά τα μέλη του απερχόμενου Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου ήταν υπεύθυνα για τον τρόπο διεξαγωγής των εκλογών. Αυτά ευθύνονται για πιθανές παραλείψεις – αν υπήρχαν – κι αυτά οφείλουν με αξιοπρέπεια να αποδεχτούν, την όποια απόφαση του νέου Δ.Σ. που προέκυψε από τη σύγκλιση του Σώματος.

Ας μην κάνουμε πολύ κακό για το τίποτα!

Εδώ αντιμετωπίζουμε πολύ σοβαρότερα θέματα, όπως οι προϋπολογισμοί των Δήμων.

Για παράδειγμα στο Δήμο Μαντουδίου –Λίμνης-Αγίας Άννας, κοντεύουν να ακυρώσουν το αποτέλεσμα των εκλογών, με τη συσπειρωμένη αντίδραση στο πρόσωπο του Χρήστου Καλυβιώτη.

Μήπως όσοι ευαγγελίζονται το ενδιαφέρον τους για τον τόπο, δεν έχουν το δικαίωμα να αρνούνται της ελάχιστης συνεννόησης;

Κι αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με το …πολυεστιασμένο πρόσωπο του Δημάρχου, αλλά με το σύνολο των αιρετών, οι οποίοι ψηφίστηκαν για σύγκλιση από τους συμπολίτες τους. Δεν ψηφίστηκαν για διάσπαση!

Και το τεχνικό πρόγραμμα θα πρέπει να εγκριθεί κι ο προϋπολογισμός θα πρέπει να ψηφιστεί. Κι αυτό το γνωρίζουν όλοι μα όλοι.

Ποιος ο λόγος λοιπόν αυτών των εντάσεων;

Ποιος ο λόγος όλων αυτών των κοκορομαχιών; Αν η χώρα μας αύριο σύρονταν σε έναν πόλεμο, τότε θα βρίσκονταν σημείο σύγκλισης;

Για την απουσία της Δημάρχου, όπως και των μελών της αντιπολίτευσης στο Δήμο Ιστιαίας -Αιδηψού στην ψήφιση του προϋπολογισμού δε φαίνεται να υπάρχει επαρκής δικαιολογία, αν αναλογιστεί κανείς ότι είναι μια από τις σοβαρότερες συνεδριάσεις του κάθε έτους!

p

Η Χρύσα Θηβαίου με την Χριστίνα Barrett, την Κατερίνα Παπαδημητρίου, την Άρτεμη Δήμου και την Ιωάννα Μπλέτσα επισκέφθηκαν την Ισπανία για τα 50 χρόνια ίδρυσης 1965-2015 του Spanish dance society. Στην Βαλένθια παρακολούθησαν ένα τριήμερο σεμινάριο φλαμένκο με τη σχολή χορού τους. Τα κορίτσια επιλέχθηκαν να κάνουν χορογραφία του Αngel Μunoz, την οποία εκτέλεσαν με μεγάλη επιτυχία στο Μέγαρο Μουσικής Palau De La Musica. Από τη στήλη ευχόμαστε πάντα επιτυχίες και καλή καλλιτεχνική πορεία παράλληλα όμως και με τις σχολικές τους υποχρεώσεις.

Πολύ δειλά φέτος το Χριστουγεννιάτικο πνεύμα μας κάνει νοήματα, αλλά που εμείς!

Από τη μια ο ατελείωτος κατάλογος των λογαριασμών, από την άλλη η οικονομική κατάσταση της χώρας και το βαρύ διεθνές πολιτικό κλίμα, δεν μας αφήνει να σκάσουμε χαμόγελο.

p (1)

Γι αυτό ανέλαβαν δράση οι Platanos Productions και θέλουμε δε θέλουμε, μας βάζουν στο γιορτινό κλίμα. Έρχονται……..

Τις ημερομηνίες που θα καταβληθούν οι συντάξεις του Ιανουαρίου ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας. Έτσι οι συντάξεις κύριες και επικουρικές του μηνός Ιανουαρίου θα καταβληθούν ως εξής: Οι συντάξεις του Ο.Α.Ε.Ε. και του ΟΓΑ θα καταβληθούν στις 21 Δεκεμβρίου, αντί στις 4 Ιανουαρίου 2016. Οι συντάξεις όλων των υπόλοιπων ασφαλιστικών ταμείων (Ι.Κ.Α., Δημόσιο κτλ.) θα καταβληθούν στις 23 Δεκεμβρίου, αντί στις 30 Δεκεμβρίου 2015. Κάποιοι θα μπορέσουν να κάνουν Χριστούγεννα…

Έχει μύριους λόγους να κατσουφιάζει ο καθένας μας, να μελαγχολεί και να κλείνεται στον εαυτό του, με όσα δεινά (οικονομικά κυρίως) έχουν πέσει στο κεφάλι μας…

Για «πάρτε το αλλιώς» όμως, γιορτινές μέρες που έρχονται…

Υπάρχουν πράγματα που μπορείτε ακόμη να σκορπάτε στους γύρω σας, σπάταλα, απλόχερα. Το χαμόγελο, ας πούμε, μια ζεστή «καλημέρα»… Αυτά ούτε …φορολογούνται και -αν το θέλετε- δεν τελειώνουν ποτέ. Αφήστε που πρώτα κάνουν εσάς να αισθάνεστε καλύτερα και μετά εκείνους κι εκείνες που τα εισπράττουν.

Είναι από τις σπάνιες φορές ίσως που μια από τις κεντρικές ευχές των Χριστουγέννων -εκτός από την κυρίαρχη Αγάπη- είναι και η «Ειρήνη, για όλον τον κόσμο».

Και πώς θα γινόταν αλλιώς, αφού το μπαρούτι μυρίζει πια πολύ έντονα, ειδικότερα στη «γειτονιά» μας;

Αν πάλι πιστεύετε πως τα χρήματα φέρνουν την ευτυχία, ξανασκεφτείτε το. Μπορεί όντως τα λεφτά σήμερα να αγοράζουν ένα μεγάλο κομμάτι ανέσεων, καλοπέρασης και καλοζωίας, όμως αυτή η τύχη πρέπει να συνοδεύεται απαραιτήτως από σεμνότητα, ταπεινότητα και –κυρίως- καλή διαχείριση.

Ο 87χρονος καθηγητής μουσικής Φράνε Σέλακ από την Κροατία, είναι μάλλον ο πιο τυχερός άνθρωπος στην υφήλιο. Και προτού πείτε «έλα, τώρα, υπερβάλεις», θα το διαπιστώσετε και οι ίδιοι στο τέλος αυτής της παραγράφου: ο, γεννημένος το 1928, Σέλακ το 1962 ταξίδευε σε ένα τρένο που εκτροχιάστηκε. Ενώ πνίγηκαν 17 συνεπιβάτες του, εκείνος κατάφερε να σωθεί κολυμπώντας και να βγει στην ακτή. Την επόμενη χρονιά ταξίδευε με αεροπλάνο, όταν ξαφνικά η πόρτα του αεροπλάνου άνοιξε (!) και ο ίδιος βρέθηκε να κάνει ελεύθερη πτώση από τα 3.000 μέτρα χωρίς αλεξίπτωτο. Κι ενώ το αεροπλάνο συνετρίβη κι όλοι οι επιβάτες σκοτώθηκαν, εκείνος προσγειώθηκε πάνω σε έναν μεγάλο σωρό από άχυρα και σώθηκε. Το 1966 μπήκε σε ένα υπεραστικό λεωφορείο, το οποίο έπεσε στο ποτάμι με αρκετούς νεκρούς. Ο ίδιος επέζησε. Τη δεκαετία του 1970 έπιασε δυο φορές φωτιά το αυτοκίνητο του εν κινήσει, αλλά ο ίδιος γλίτωσε από θαύμα. Το 1995 τον χτύπησε λεωφορείο. Τραυματίστηκε, αλλά επέζησε. Και το 1996 έπεσε με το αυτοκίνητο του σε έναν γκρεμό από ύψος 300 μέτρων. Και πάλι βγήκε σώος κι άβλαβης. Και σαν να μην έφτανε το γεγονός πως γλίτωσε επτά φορές τον θάνατο, για κερασάκι στην τούρτα… στο τέλος κέρδισε το τζάκποτ στο Κροατικό λαχείο, κερδίζοντας 800.000 ευρώ! Η ταραχώδης, όσο και τυχερή ζωή του έχει γίνει και βίντεο στο Υoutube.

Ο Αμερικανός Άντονι Περόσι και ο συνονόματος γιος του αγόρασαν από κοινού ένα λαχείο. Κάπου το καταχώνιασαν και το θέμα ξεχάστηκε. Όταν βγήκαν οι τυχεροί αριθμοί, ο (υδραυλικός το επάγγελμα) Πέρυσι άκουσε πως ο νικητής είχε αγοράσει τον τυχερό λαχνό από ένα πρακτορείο στο Στέιτεν Άιλαντ της Νέας Υόρκης, όπου διέμενε. Και τότε θυμήθηκε πως, όταν αγόρασε τον τυχερό λαχνό, τον είχε τοποθετήσει πίσω από κάτι… σωλήνες αερίου στο υπόγειο ενός από τα σπίτια που είχε επισκεφτεί εκείνη την ημέρα. Ο λαχνός βρέθηκε έξι εβδομάδες μετά στη θέση του και η οικογένεια Πέρυσι έγινε πλουσιότερη κατά 136 εκατομμύρια δολάρια (128 εκατ. ευρώ).

 

 

ΗΑρχή φόρμας

Τέλος φόρμας

 

 

Τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του palmosev.gr

Για τις ειδήσεις της Εύβοιας κι όχι μόνο εμπιστευτείτε το palmosev.grΑφηστε ενα σχολιο

Η παρούσα φόρμα συλλέγει το όνομα σας και την ηλεκτρονική σας διεύθυνση, ώστε να μπορέσουμε να απαντήσουμε στο σχόλιο σας. Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το Privacy Policy της ιστοσελίδας μας.

error: