Home > Αρθρα - Επικαιροτητα > Με Παρρησία Φ.335

There are no slides in this slider.There are no slides in this slider.


pariΤο πρόβλημα με το Αστυνομικό Τμήμα Ιστιαίας απασχόλησε αρκετά την τοπική κοινωνία. Αυτό ήταν επίσης ένα από τα θέματα του Δ.Σ. όπου σύσσωμοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, συμφώνησαν με τη Δήμαρχο για κινητοποίηση τους.

 

Όπως και έγινε.

 

Αλλά εκείνο που χάλασε λίγο την ενότητα για την αντιμετώπιση αυτό του θέματος είναι η …μυρωδιά πολιτικού παρασκηνίου!

 

Ο επικοινωνιακός χειρισμός για το θέμα της παραμονής ή μη του Α.Τ. Αιδηψού, που εστίασε η Δημοτική Αρχή ασκώντας ανεπιτυχή αλλά εξόφθαλμη αντιπολίτευση στην κυβέρνηση, προσπαθώντας να δημιουργήσει λανθασμένες εντυπώσεις στην τοπική κοινωνία.

 

Η αποστολή δύο δελτίων Τύπου (δημοσιεύονται στη σελ.3) για το ίδιο θέμα με ορθή επανάληψη και προσθήκη των ονομάτων των παρόντων βουλευτών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ εκ των υστέρων, ήταν άραγε μια απλή παράλειψη του γραφείου Τύπου της Δημάρχου, ή εσκεμμένη δημιουργία εντυπώσεων για δήθεν αδράνεια των βουλευτών της κυβέρνησης, ή κομματική πειθαρχία και αντίστοιχα ενεργή δράση του Σίμου Κεδίκογλου, ο οποίος είναι ο μόνος βουλευτής που αναφέρεται στο πρώτο δελτίο Τύπου της Δημάρχου;

 

Για να πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή την Τρίτη 1η Δεκεμβρίου στις 3.37 μ.μ. λάβαμε e-mail στο οποίο αναφέρεται η συνάντηση της Δημάρχου με τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης κ. Δημήτριο Αναγνωστάκη, παρουσία υψηλόβαθμων στελεχών της Ελληνικής Αστυνομίας και Βουλευτών της Κυβέρνησης, ενώ στη συνέχεια προσθέτει πως στην συζήτηση παρευρέθηκε εκτός των υπόλοιπων Αυτοδιοικητικών και θεσμικών φορέων της Αιδηψού μόνο ο Βουλευτής Εύβοιας κ. Σίμος Κεδίκογλου! Το δελτίο Τύπου δημοσιεύτηκε άμεσα στην ιστοσελίδα του Παλμού στο σύνδεσμο http://www.palmosev.gr/palmos/archives/17483

 

Το μεσημέρι της επόμενης μέρας και συγκεκριμένα την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου στις 12.08 μ.μ. λάβαμε νέο e-mail με τον ίδιο τίτλο και σχεδόν το ίδιο περιεχόμενο, με την επισήμανση ορθή επανάληψη δελτίου Τύπου, ως προς τα ονόματα των παρευρισκομένων βουλευτών, προσθέτοντας πως στην συζήτηση παρευρέθηκαν ενεργά οι Βουλευτές Εύβοιας ΣΥΡΙΖΑ κ. Γεώργιος Ακριώτης και κ. Αναστάσιος Πρατσόλης, το οποίο και πάλι δημοσιεύσαμε στην ιστοσελίδα μας, στο σύνδεσμο http://www.palmosev.gr/palmos/archives/17534

 

Εκείνο που έχει σημασία για τον τόπο, κατά την ταπεινή μου γνώμη, είναι το αν θα μείνει το Α.Τ. Αιδηψού και θα στελεχωθούν μαζί με το Αστυνομικό Τμήμα της Ιστιαίας με μεγαλύτερο αριθμό ανδρών.

 

Οι φτηνές πολιτικές του τύπου «κατόπιν ενεργειών μου» που πιπίλιζαν χρόνια τώρα πολλοί πολιτικοί κεντρικής ή Αυτοδιοικητικής σκηνής, λίγο πια μας ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ.

 

Όπως παράλληλα με μεγάλη επιφύλαξη αντιμετωπίζουμε και τις προτάσεις του τύπου «ο Δήμος θα παραχωρήσει εγκαταστάσεις, που θα διαμορφώσει κατάλληλα και σύμφωνα με προδιαγραφές, για την στέγαση του Α.Τ. Αιδηψού».

 

Καλή η πρόθεση αλλά το ερώτημα είναι που θα βρούμε τις εγκαταστάσεις;

 

 

Ούτε η περιουσία του κληροδοτήματος Σφακιανού, όπως αναφέρθηκε στο τελευταίο Δ.Σ., μπορεί να διατεθεί για τη στέγαση του Α.Τ. Αιδηψού, γιατί αντιβαίνει στο σκοπό του διαθέτη, ούτε και τις προτάσεις του Δήμου είδαμε να ευδοκιμούν για τη στέγαση του Ειδικού σχολείο στα Καμάρια (αναμένεται σύμφωνα με νεότερο δελτίο Τύπου), εξορίζοντας τη Λαϊκή Βιβλιοθήκη, ούτε διαπιστώσαμε ευαισθησία στον Πολιτισμό, αφού ένα ζωντανό του κύτταρο στην Ιστιαία το ΦΩΤΟΔΕΝΔΡΟ είναι άστεγο.

 

Για ποια στέγη μιλάμε λοιπόν;

 

Για αυτή που ΘΑ μεταφερθεί η Πολεοδομία στο κέντρο της πλατείας της Ιστιαίας που δε θα διαθέτει ούτε χώρο για στάθμευση;

 

Καλό θα ήταν είμαστε φειδωλοί στις δηλώσεις τέτοιου τύπου που δημιουργούν προσδοκίες, που δεν μπορούν εύκολα όμως να ευοδωθούν.

p

Μεγάλη ανταπόκριση είχε η πρωτοβουλία του Συλλόγου του Αγίου Γεωργίου Ιστιαίας σε συνεργασία με τον ΣΚΑΠΑ, για δωρεάν μαστογραφίες. Πολλές ήταν οι γυναίκες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των δύο Συλλόγων κι όπως δήλωσε η Ελένη Μπαλαλά εξετάστηκαν συνολικά 150 γυναίκες την Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο. Η ίδια δήλωσε: «Υπήρξαν πολλά ραντεβού σε αναμονή και ζητάμε συγγνώμη για αυτό, αλλά σκεφτόμαστε να κάνουμε κι άλλη αντίστοιχη κίνηση, σύντομα, ώστε να εξυπηρετηθούν όλες οι ενδιαφερόμενες». Δήμαρχος Ιστιαίας Αιδηψού Ελένη -Λίνα- Ευσταθίου υποβλήθηκε σε συμβολική μαστογραφία κάνοντας μια υπέροχη κίνηση αλληλεγγύης στις γυναίκες που πάσχουν από καρκίνο του μαστού και συμπαράστασης στο άξιο έργο των τοπικών συλλόγων.

 

Στα πλαίσια της κοινωνικής κινητικότητας της Δημάρχου την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, επέλεξε η Λίνα Ευσταθίου για την πραγματοποίηση συνάντησης γνωριμίας με έφηβους ΑΜΕΑ στο Δημαρχείο Αιδηψού, με συζήτηση, ανταλλαγή απόψεων και κατάθεση προτάσεων.

 

Σύμφωνα με το δελτίο που λάβαμε το βράδυ της Πέμπτης 3 Δεκεμβρίου, από το γραφείο Τύπου της Δημάρχου (σελ.6), το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, αναμένεται να φιλοξενήσει ΑΜΕΑ μεγαλύτερης ηλικίας και να λειτουργήσει στα Καμάρια.

 

Αν και είμαστε επιφυλακτικοί, σε όσα δηλώνονται, από τη στήλη ευχόμαστε ολόψυχα να υλοποιηθούν αυτά τα σχέδια του Δήμου μας, διότι θα δώσουν αύριο σε άτομα με ειδικές ανάγκες που συνήθως η επαρχία ξεχνά.

 

H ομιλία – παρουσίαση του Καθηγητού κ. Ιωάννη Μπαντέκα με θέμα το Μαντείο Σελιναίου Απόλλωνα στον Άγιο Ταξιάρχη Ηλίων και η Γεωλογική του ερμηνεία, πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο του κ. Γεώργιου Σκουρτανιώτη «9 Quenns Spa Hotel», λόγω καθυστέρησης άφιξης του καθηγητού από την αρχική στο Καφέ Απόλλων το Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 19:00. Έγινε πλήρη αναφορά και επεξήγηση όσον αφορά το Μαντείο και την γεωλογική του ερμηνεία καθώς και οι επόμενες κινήσεις που θα πρέπει να ακολουθηθούν για την εξερεύνηση και εκμετάλλευση του, ενώ στη συνέχεια απαντήθηκαν ερωτήματα των παρισταμένων.​

 

στην αίθουσα Πολιτισμού του Γενικού Λυκείου Ιστιαίας ολοκληρώθηκε η 3η Ετήσια Εσπερίδα από τον Τομέα Ποιμαντικής των Αιρέσεων Βορείου Ευβοίας και με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ.κ. Χρυσοστόμου, με κεντρικό θέμα την γυναίκα και τον πολλαπλό της ρόλο μέσα στην κοινωνία τον 21ο αιώνα.

p (3)

Πολλές και διαφορετικές ήταν οι ομιλίες, ώστε να καλυφθεί το θέμα της γυναικείας παρουσίας από κάθε οπτική. Συγκεκριμένα μίλησαν, ο Αρχιμανδρίτης π. Φιλόθεος Θεοχάρης, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Ι.Μ. Χαλκίδος με θέμα «Γυναίκα και Εκκλησία: Πέρα από το μύθο.», η Ψυχολόγος- Ψυχοθεραπεύτρια Κωνσταντίνα Ντέλιου, με θέμα «Άνθρωπος για όλες τις δουλειές: Οι σύγχρονες απόψεις για την πολλαπλότητα του γυναικείου ρόλου», όπως και η συνταξιούχος Νηπιαγωγός Κωνσταντίνα Μαραγιάννη, για «Εμπειρίες Ζωής: Εργαζόμενη πολύτεκνη μητέρα θυμάται..».

 

p (2)

Οι μαθητές του λυκείου των Γουβών στόλισαν το Χριστουγεννιάτικο δέντρο τους με χαρά, ευχόμενοι καλές γιορτές σε όλους. Ας πάρουμε σειρά κι οι υπόλοιποι, τώρα που ήρθε ο Δεκέμβρης με τις γιορτές του ας αφήσουμε πίσω μας την κακή διάθεση τα χίλια μύρια προβλήματα κι ας ενωθούμε, όπως κι οι μέρες άλλωστε το καλούν με οικογενειακή αγάπη.

 

Μπορεί τα πράγματα να είναι ζόρικα στον οικονομικό τομέα αλλά κάτι που κανείς δε μπορεί να μας αφαιρέσει είναι η αγάπη για τους δικούς μας ανθρώπους. Αυτή και μας στηρίζει και μας δίνει κουράγιο για την επόμενη μέρα.

p (1)

Κι η αγάπη βέβαια εκδηλώνεται με πολλούς τρόπους. Ο φακός του «Παλμού» αιχμαλώτισε τη στιγμή που ένας μικρός σκυλάκος περιμένει υπομονετικά το αφεντικό του προσέχοντας και το μηχανάκι. Μέρες που είναι …

Τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του palmosev.gr

Για τις ειδήσεις της Εύβοιας κι όχι μόνο εμπιστευτείτε το palmosev.grΑφηστε ενα σχολιο

Η παρούσα φόρμα συλλέγει το όνομα σας και την ηλεκτρονική σας διεύθυνση, ώστε να μπορέσουμε να απαντήσουμε στο σχόλιο σας. Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το Privacy Policy της ιστοσελίδας μας.

error: