Home > Αρθρα - Επικαιροτητα > Με Παρρησία Φ. 317

There are no slides in this slider.There are no slides in this slider.


pari

Δύσκολα τα πράγματα για όλους, δύσκολα και για τον «Παλμό της Βόρειας Εύβοιας», που βρίσκεται σε …αρρυθμία με τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις.

 

Εμείς ως εφημερίδα πάντα ζούσαμε και κινούμασταν με βάση μας την τοπική αγορά. Με την μικρή συνεισφορά του κάθε επαγγελματία για την διαφήμιση της επιχείρησής του, μπορούσαμε να περνούμε οικονομικές ανάσες και με πολύ προσωπική εργασία, να είμαστε πάντα στην ώρα μας τα επτά τελευταία χρόνια της κρίσης.

 

Αλλά τα πράγματα άλλαξαν άρδην και για εμάς, όταν η αγορά τις τελευταίες εβδομάδες με το capital control μείωσε σε δραματικό βαθμό την οικονομική κινητικότητα της.

 

Αντιμέτωπη με τη αστάθεια της δουλειάς των απασχολούμενων στην εφημερίδα, τους συνεργάτες, τα περίπτερα, τους συνδρομητές κι όλους τους διαδικτυακούς αναγνώστες μας δεν μπορεί παρά να πιστέψει κανείς ότι μια εφημερίδα ανήκει στον τόπο της κι όχι σ’ έναν οποιονδήποτε ιδιώτη που μπορεί αβασάνιστα να κλείσει το διακόπτη.

p

Ευτυχώς για εμάς ήταν πολλοί οι αναγνώστες που χάνοντας την εβδομαδιαία τους συνήθεια, μας έδωσαν κουράγιο να συνεχίζουμε όπως μπορούμε, μέχρι να ξεπεράσουμε τη σκόπελο, ευελπιστώντας σε καλύτερες μέρες όσο ουτοπικό κι αν φαντάζει αυτό.

 

Καυτός μήνας ο Ιούλιος με τις πολιτικές εξελίξεις να χαλάνε …τα μπάνια του λαού και το ενδιαφέρον των συζητήσεων να μεταφέρεται από τα καθιερωμένα και αναμενόμενα πανηγύρια, στην κεντρική πολιτική σκηνή.

 

Αλλάζουμε λοιπόν γήπεδο ενημέρωσης, χάνοντας το ενδιαφέρον των τοπικών αυτοδιοικητικών θεμάτων, που μοιάζουν χλωμά και λίγα, μπροστά στις αλλαγές που επίκειται για τη χώρα.

p (1)

Οι περισσότεροι κινούνται επιφυλακτικά περιμένοντας διαφοροποιήσεις που όμως ακόμη είναι νωρίς να προσδιοριστούν.

 

Το πρώτο κύμα αλλαγών με τους συντελεστές του Φ.Π.Α. να εισχωρούν στη καθημερινότητά μας, αδειάζοντας γρηγορότερα το πορτοφόλι μας, δεν αφήνουν αδιάφορο κανένα, όπως ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης…με τον Χαϊκάλη να πρωταγωνιστεί σε ζωντανή θεατρική παράσταση και λιγότερους χειροκροτητές για τον νέο του ρόλο.

 

Μπορεί να γίνεται χαμός με το χιούμορ και το γέλιο στο διαδίκτυο, για τους νέους ΦΠΑδες, που ήδη επιβλήθηκαν και ισχύουν, αλλά η «μαχαιριά» είναι πολύ γερή, για όλα τα βαλάντια. Πρωτοφανές, κρέατα, ψωμιά και …κολοκύθια, ναι μεν είναι στο 13%, αλλά να μεταμορφώνονται σε 23%, όταν είναι με το αλάτι και τη …ρίγανη. Πόσο πιο ..ανάλατη να γίνει πλέον αυτή η ζωή, που ήδη με το ζόρι αντέχουμε;

 

Κι ενώ ο κοσμάκης γελάει αρχικά και προσπαθεί να το διασκεδάσει, τα πράγματα σοβάρεψαν επικίνδυνα, μόλις έγιναν γνωστά τα μέτρα για το …τσίπουρο.

 

Α, όλα κι όλα…

 

Κάτω τα χέρια από το «άγιο τσιπουράκι», γιατί υπάρχει μεγάλος φόβος -ακριβώς εξ αιτίας του- ν’ αρχίσει η επανάσταση.

 

Τσίπρα, κάτω τα χέρια από τα …τσίπ’ρα!

 

Στις πολιτικές συζητήσεις κυριαρχούν παράπονα, απογοήτευση και στην καλύτερη περίπτωση προτάσεις ριζοσπαστικές, όπως του φίλου και αναγνώστη Δήμου Μακαντάση που βρίσκουν αρκετούς υπερασπιστές!

 

Προτάσεις για άμεση μείωση του αριθμού των βουλευτών και των αποδοχών τους, με συνακόλουθη άρση όλων των προνομίων και των απαιτούμενων φρουρών ασφάλειας για τα πολιτικά πρόσωπα.

 

Αρχικά πολλοί βουλευτές ισχυρίστηκαν πως δεν θα χρησιμοποιούσαν κρατικά αυτοκίνητα. Σήμερα ισχύει το ίδιο;

 

Άλλη πρόταση που βρίσκει πολλούς οπαδούς έχει να κάνει με την πληρωμή των οφειλόμενων φόρων και την φυλάκιση όλων αυτών που φέρονται να καταχράστηκαν δημόσιο χρήμα, είτε αυτοί λέγονται πολιτικοί, είτε καναλάρχες είτε άλλοι …παράγοντες που καταχράστηκαν την όποια εξουσία είχαν.

 

Πώς να ικανοποιηθεί η νέα γενιά που αισθάνεται προδομένη, με την προηγούμενη, όταν δεν επαναπατρίζονται τόσα κεφάλαια, νόμιμα ή μαύρα που …ταξίδεψαν τα τελευταία χρόνια στο εξωτερικό, όταν βλέπουν καθημερινά νεότατους και υγιέστατους ανθρώπους να λιάζονται ανέμελοι όντας νεόκοποι συνταξιούχοι;

 

Πώς να πιστέψουν σε κάτι διαφορετικό, όταν ακόμη βλέπουμε τα γνωστά λαμόγια να αρθρώνουν λόγο αντί να βρίσκονται ενώπιον της δικαιοσύνης;

 

Κι εμείς προβληματιζόμαστε άραγε για την αγορά των Γερμανικών προϊόντων γιατί στην υπόλοιπη Εύρώπη μπούμερανγκ έχει γίνει για Γερμανία και τους Σοϊμπλέδες, η σκληρή της στάση.

Οι φωνές κατά της ηγεμονικής της απανθρωπιάς απέναντι στην Ελλάδα, πληθαίνουν παντού, αλλά και μέσα στο ίδιο το Βερολίνο. Ειδικότερα, οι φτωχοί λαοί του Νότου, δεν εξεγείρονται υπέρ της Ελλάδας μόνο από αλληλεγγύη, αλλά βλέπουν καλά ότι έρχεται και η δική τους σειρά, για την οικονομική ασφυξία και τους βασανισμούς της λιτότητας και της άκαμπτης στάσης των Γερμανών. Γι’ αυτό ίσως και το μποϋκοτάζ των Γερμανικών προϊόντων γίνεται -λίγο ως πολύ- πανευρωπαϊκό, κάτι που πονάει πολύ τους πλούσιους εξουσιαστές. Ρίχνει «αλάτι» πάνω στην πληγή τους, δηλαδή το χρήμα και τα υπερκέρδη τους.

 

Χωρίς ΑΤΜ, μόνο με χαμογελαστούς καταθέτες, ουρές χωρίς εκνευρισμούς και ξαπλωτοί όλοι οι πελάτες στην εξυπηρέτησή τους!

Μετά την εξυπηρέτηση, η τράπεζα κερνάει πορτοκαλάδα και μπισκότα…

IMG_20150720_102228

Τι άλλο να ζητήσει κανείς από μια τράπεζα τέτοιες μέρες, σημειώνει ο Πάνος Βασιλόπουλος, για την Τράπεζα αίματος των Ελυμνίων αιμοδοτών, είχε 40 καλούς “πελάτες” που έδωσαν το αίμα τους χωρίς τόκο και χωρίς να σκεφτούν τη λιτότητα.

 

Η αιμοδοσία, ιδιαίτερα αυτή την εποχή, δίνει το χρυσό μετάλλιο σε όσους συνεχίζουν να μένουν αλληλέγγυοι στους συνανθρώπους τους. Και βέβαια αυτό δε σταματά στη Λίμνη αλλά έχει εθελοντές στο Πευκί το Νεοχώρι, τη Σινασό, το Νέο Πύργο

p (4)

p (3)

Ο Αλέξανδρος Γεωργίου πέρα από τους μαραθώνιους της διδασκαλίας των παιδιών έχει πάθος και με τους υπερμαραθωνίους των ποδιών. Ακούραστος δρομέας συμμετείχε αυτή τη φορά στον αγώνα του Κρόνιου Περάσματος στον Πάρνωνα, στη Λακωνία. Μαζί με τον Απόστολο Ρωτούς και τον κατά πόδα ακολουθούντα τον πατέρα του, Άγγελο Γεωργίου, εκπροσώπησαν τη Λίμνη στην μεγάλη αυτή διαδρομή των 70 χιλιομέτρων. Ο Απόστολος Ρωτούς τερμάτισε 18ος μεταξύ 114 συμμετεχόντων αθλητών, τον Αλέκο τον εμπόδισε ένα κουκουνάρι να τερματίσει ενώ ο μικρός Άγγελος συμμετείχε στον παιδικό αγώνα των 1500 μέτρων.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του palmosev.gr

Για τις ειδήσεις της Εύβοιας κι όχι μόνο εμπιστευτείτε το palmosev.grΑφηστε ενα σχολιο

Η παρούσα φόρμα συλλέγει το όνομα σας και την ηλεκτρονική σας διεύθυνση, ώστε να μπορέσουμε να απαντήσουμε στο σχόλιο σας. Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το Privacy Policy της ιστοσελίδας μας.

error: