Home > Hot ! > Με Παρρησία Φ.310

There are no slides in this slider.There are no slides in this slider.


pari

 

 

 

 

 

«Κάποιοι δεν είναι τυχαίοι μάτια μου»… υποστηρίζει η Μαρία Ραχιώτη, στο βιβλίο της που ανάμεσα στην αγάπη της για το μπάσκετ και το γράψιμο χώρεσε και την επιστροφή της στη γενέτειρα Ιστιαία, προτείνοντας κάτι φρέσκο μέσα από το χώρο του Bistro Cafe Ιστιαία, το νέο Εστιατόριο- Καφετέρια. Από τη στήλη την καλωσορίζουμε πίσω στον τόπο της κι ευχόμαστε επιτυχία σε όλα όσα καταπιάνεται. Η αγάπη και το μεράκι άλλωστε είναι η …συνταγή της επιτυχίας.

par1_n

par5

Ο δρόμος Βουτά – Λίμνη από το βουνό, ειδικά το βράδυ χωρίς φως, είναι και δύσκολος κι επικίνδυνος, παρά τη φιλότιμη προσπάθεια της Περιφέρειας να συμμαζευτούν τα ασυμμάζευτα χρόνων και χρόνων. Οι καθιζήσεις του εδάφους κι η διαπλάτυνση του δρόμου συνεχίζεται, παρόλα αυτά όμως η ταμπέλα ότι «διέρχεστε με την δική σας ευθύνη» δεν ξέρω ποιον θα σώσει, αν γίνει κάποιο ατύχημα (πράγμα που απεύχομαι).

par3

Αναπηρικά αμαξίδια, κρεβάτια, πι και πατερίτσες, ανέλαβε να δωρίσει με πρωτοβουλία της η κ. Λίλα Ευθυμιοπούλου, πρόεδρος του Φιλοζωϊκού Σωματείου «Ήρα», μετά από προσφορά κάποιων μελών του Σωματείου, Έλληνες του εξωτερικού της Γερμανίας. Βοηθητικά μεταφορικά ιατρικά μέσα θα παραχωρηθούν σε άπορες οικογένειες και σε άτομα με κινητικά προβλήματα. Τα ορθοπεδικά βοηθήματα θα μπορεί να τα πάρει όποιος το έχει πραγματικά ανάγκη από την Δευτέρα 25/5/2015, έπειτα από επικοινωνία με την κ. Λίλα Ευθυμιοπούλου, στο τηλέφωνο: 6986524647. Όσοι επιθυμούν πρέπει να έρθουν με μεταφορικό μέσα για να παραλάβουν τα βοηθήματα. Το Φιλοζωϊκό Σωματείο «Ήρα» δίνει το μήνυμα ότι είναι και δίπλα στον συνάνθρωπο. Σωστές κινήσεις και όμορφες ενέργειες για μια καλύτερη κοινωνία.

Οι ΗΛΙΘΙΟΙ είναι γεγονός!

 

par4

Και για να μην παρεξηγηθώ δεν αναφέρομαι σε συγκεκριμένα πρόσωπα, ούτε βέβαια στον ήρωα του Ντοστογιέφκι, αλλά στην θεατρική παράσταση που ετοιμάζει η ερασιτεχνική θεατρική ομάδα Λίμνης. Η φωτογραφία είναι από τις πρόβες

par6

Ο Ανδρέας Τσέλας μαθητής του Δημοτικού σχολείου Μαντουδίου πήρε το βραβείο για τη καλύτερη δημιουργία αφίσας από την αρχή προστασίας δεδομένων κατά τον εορτασμό της 9ης Ευρωπαϊκής Ημέρας Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

Η βράβευση του μαθητή έγινε τη Δευτέρα 4 Μαΐου στο Δημοτικό σχολείο Μαντουδίου και η αφίσα του αναρτήθηκε στον ιστότοπο: http://tinyurl.com/npzkakq

 

Κολάζομαι, αλλά θα το γράψω: Άραγε, πόσα παιδιά των Πανελλαδικών εξετάσεων, να τόλμησαν να γράψουν στη Νεοελληνική Γλώσσα (το θέμα ήταν «Εμείς και οι αρχαίοι χώροι θέασης και ακρόασης»), για τη ζημιά που έχει υποστεί ο Αρχαίος Κόσμος και τα απομεινάρια του, από τους πρώτους ζηλωτές της Χριστιανοσύνης, που τον μάχονταν φανατικά, για την εξάπλωση της νέας θρησκείας; Το να το παραδεχτούμε κάποτε επίσημα δεν αφαιρεί τίποτε από το πώς, πού και πόσο πιστεύει σήμερα ο καθένας μας.

Αλλά και πόσα παιδιά να έγραψαν – για το ίδιο θέμα – για τη στρεβλή εκμετάλλευση του Αρχαίο Κόσμου, από τους παππούδες και τους γονείς τους, που θεωρούν δικαιωματική τους …κληρονομιά τους αρχαίους Έλληνες και τα επιτεύγματά τους, για τα οποία οι πάντες τάχατες σήμερα μας χρωστούν, αλλά εμείς δεν χρωστάμε σε κανέναν;

Ας μην αναφερθούμε για την δυσκολία διάκρισης σημερινής διασκέδασης και πραγματικής ψυχαγωγίας, που ειδικά εμείς που ζούμε στην περιφέρεια την ψάχνουμε με το φανάρι!

Αφορμή διχασμού (η αιτία υπήρχε πάντα) για το Εκκλησιαστικό ζήτημα δεν έδωσε μόνο η έλευση και περιφορά των Λειψάνων της Αγίας Βαρβάρας, (μετά το «Άγιος Σάββας», πήγε για προσκύνημα και στο Λαϊκό Νοσοκομείο) αλλά και άλλες πρωτοβουλίες ιερωμένων, όπως π.χ. αυτή του Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμονα, επειδή μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, που τέλεσε στον Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού, υπέρ ενισχύσεως των υποψηφίων των Πανελλαδικών και των Προαγωγικών εξετάσεων, χάρισε στα παιδιά που εκκλησιάστηκαν από ένα …στυλό, που έγραφε πάνω του την ευχή «Ο Θεός μαζί σου». Πλήθος σχολίων στο διαδίκτυο, από τους «υπέρ» (ήταν μια απλή ευχή και ευλογία) και τους «κατά» (γυρνάμε στον Μεσαίωνα) μιας τέτοιας πρωτοβουλίας.

Τέτοια «ευλογημένα στυλό», μοιράστηκαν και στην Ευαγγελίστρια της Ιστιαίας. Αυτό δεν είναι κατ’ ανάγκη κατακριτέο, αλλά μερικές φορές πάμε να προσφέρουμε και επιτείνουμε χωρίς να το επιδιώκουμε, την αγωνία των παιδιών που αισθάνονται ότι έχουν να αντιμετωπίσουν την …μητέρα των μαχών.

Δεν είναι έτσι σίγουρα. Απλά είναι το πρώτο στρίμωγμα πριν την ενηλικίωση, ειδικά σε μαθητές που οι εξετάσεις σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης ήταν χαλαρές κι η βαθμολογία επίσης αυξημένη στα ύψη.

 

Του Κουτρούλη ο γάμος θα γίνει με το νέο Φ.Π.Α., υπό το φως των πληροφοριών πως οι δανειστές έχουν καταθέσει πρόταση – βόμβα δύο συντελεστών, ο χαμηλός στο 11-12% και ο υψηλός στο 23%, ενώ η κυβέρνηση φέρεται να αντιπροτείνει τρεις συντελεστές: Έναν υψηλό 22%, έναν ενδιάμεσο 14% και χαμηλό στο 7%. Όλα αυτά προβληματίζουν, όπως και η υποχρεωτική (στις περισσότερες περιπτώσεις) χρήση ηλεκτρονικής κάρτας, όταν είναι να πληρώνουμε λογαριασμούς άνω το 70 ευρώ. Πολλοί το διαδίκτυο σχολίασαν πως οι αποδείξεις με το 69 θα πάνε σύννεφο.

 

 

Αναρωτιέμαι τι θα γίνει με όσους χρωστάνε στις τράπεζες. Πώς θα καταφέρουν να βγάλουν κάρτα; ή κι αν βγάλουν, σε ποιο καταθετικό λογαριασμό θα μείνει ταμειακό υπόλοιπο – αντίκρισμα για τις «πλαστικές» συναλλαγές, αφού μόλις καταθέτει οφειλέτης έστω κι 1 ευρώ, γίνεται …της αναλήψεως;

Κάποιος πρέπει να πει δυο καλά λόγια κι ένα μεγάλο «μπράβο», για τους Αστυνομικούς της περιοχής μας. Λίγοι, με λιγοστά μέσα και καμιά ευκολία, επιτελούν το έργο τους με αυταπάρνηση (και πολλές φορές εθελοντικά, εκτός ωραρίου), σε μια ευρύτερη περιοχή που θα χρειαζόταν δεκαπλάσιους. Δεν πρέπει να υπάρχει ούτε ως σκέψη να κλείσει και το Αστυνομικό τμήμα Αιδηψού. Πως θα τα βγάλει πέρα μόνο το Α.Τ. Ιστιαίας το καλοκαίρι για παράδειγμα, που ο πληθυσμός πολλαπλασιάζεται λόγω τουρισμού; Ούτε για αστείο δε θα πρέπει να λέγεται. Η ασφάλεια δεν είναι διαπραγματεύσιμη. Απλά πρέπει να υπάρχει για όλους μας.

Καλή συνέχεια παιδιά, στις Πανελλήνιες Εξετάσεις!

Και μια και λέμε για εξετάσεις υπάρχει για όσους ενδιαφέρονται και το πρόγραμμα «Γίνε Δάσκαλος για μια μέρα». Το Mediterranean College υποστηρίζοντας την ΜΚΟ ΑΡΣΙΣ – Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων διεξάγει διαγωνισμό υποτροφιών στον τομέα των Παιδαγωγικών για την ενίσχυση της εθελοντικής προσφοράς την 12η Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα κατά της Παιδικής Εργασίας. Η ΑΡΣΙΣ με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Παιδικής Εργασίας, διοργανώνει εκδήλωση στον Λευκό Πύργο στην παραλία Θεσσαλονίκης με στόχο την ευαισθητοποίηση ενάντια στην παιδική εργασία αλλά και την υπεράσπιση της μάθησης. Το Mediterranean College στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης παρέχει υποτροφίες σπουδών στους εθελοντές που θα συμμετάσχουν στις παιδαγωγικές δράσεις δημιουργικής απασχόλησης των παιδιών. Όλοι οι συμμετέχοντες θα κερδίσουν προνομιακά δίδακτρα σπουδών στον τομέα των Παιδαγωγικών και θα μπουν στην κλήρωση για υποτροφίες σπουδών.

 

Τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του palmosev.gr

Για τις ειδήσεις της Εύβοιας κι όχι μόνο εμπιστευτείτε το palmosev.grΑφηστε ενα σχολιο

Η παρούσα φόρμα συλλέγει το όνομα σας και την ηλεκτρονική σας διεύθυνση, ώστε να μπορέσουμε να απαντήσουμε στο σχόλιο σας. Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το Privacy Policy της ιστοσελίδας μας.

error: