Home > Hot ! > Με Παρρησία Φ.306

There are no slides in this slider.There are no slides in this slider.


pariΜε μεγάλη ένταση ξεκίνησε η εβδομάδα.

 

Αρχικά ήταν η δίκη της Χρυσής Αυγής, που όμως διακόπηκε και καθορίστηκε για τις 7 Μαΐου προκειμένου να ενημερωθεί για την ογκώδη δικογραφία ο συνήγορος υπεράσπισης που όρισε αυτεπάγγελτα το δικαστήριο σ’ έναν από τους κατηγορούμενους για κακούργημα, ο οποίος εμφανίστηκε χωρίς …δικηγόρο.

 

Και στη συνέχεια η τραγωδία εξελίχθηκε χωρίς όμως την κάθαρσή της!

 

Εκατοντάδες μετανάστες έχασαν την τιμή και την αξιοπρέπειά τους και τέλος αρκετοί από αυτούς έχασαν και τη ζωή τους, στοιβαγμένοι σαν τα «κοινωνικά απορρίμματα» του σύγχρονου καπιταλισμού.

p3

Λες κι αυτοί στον τόπο τους δεν είχαν ζωή, λες κι ήθελαν να εγκαταλείψουν τη χώρα που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν -όσοι πρόλαβαν- και να φτάσουν να …πνίγονται ανεπιθύμητοι παντού.

 

Τα λόγια είναι φτωχά κι η ντροπή περίσσια!

 

«Πώς να μην κλάψω η δύστυχη;

Σαν τι να πω, τι να μην πω, τι να πρωτοθρηνήσω;

Η χώρα μου, ο αφέντης μου, τα πολλά παιδιά μου,

η προγονική μου αρχοντιά, όλα χαθήκαν!

Σαν να μην υπήρξανε ποτέ! Το κορμί μου

ριγμένο στη σκληρή τη γη παντού πονάει:

στις κλείδωσες, στην πλάτη, στα μελίγγια…»

 

Τρωάδες

 

Η φωτογραφία από το «Ποντίκι» που έκανε το γύρο του διαδικτύου φέρεται ως η τελική λύση για το μεταναστευτικό και όχι μόνο…

p4

Και το μεγάλο θέμα της εβδομάδας. Τα ρευστά διαθέσιμα των Δήμων – όσοι έχουν- έκαναν πολλούς να κοιτούν με μεγάλη καχυποψία τις πρακτικές της κυβέρνησης που άλλοτε καυτηρίαζε τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου!

 

Στην περίπτωσή μας το ερώτημα είναι ένα. Οι πολίτες των Δήμων και της χώρας είναι διαφορετικά πρόσωπα;

 

Πόσο γρήγορα ξεχάσαμε την Τρόικα και τις απαιτήσεις της; Μήπως η νέα κυβέρνηση με ένα μαγικό ραβδί εξαφάνισε την οικονομική κρίση και τα προβλήματά της; Τα μνημόνια και οι επιδράσεις τους δεν ανήκουν στο μακρινό χτες, ώστε να παρουσιάζεται σήμερα η αντιπολίτευση με μια κριτική διάθεση, αποποιούμενη όλα εκείνα που μας οδήγησαν μέχρι του σημερινού σημείου.

 

Ένα ποίημα από ένα βιβλίο του Παναγιώτη Παπαδούκα με τίτλο «Εθνικόν Απόρρητον δια κάθε ανιστόρητον» που εκδόθηκε το 1984, όπως λέει η Αλεξάνδρα Στεφανοπούλου η οποία τον διαδέχτηκε στη Εστία «Περιέχει ελπιδοφόρο μήνυμα αφού επιβιώσαμε από τότε».

Να το δούμε ήρθε η ώρα,

είναι θαυμασμού άξια τούτη η χώρα

που διαρκώς και αενάως

ζει, επιζεί και προοδεύει κολυμβώσα εις το χάος

Κάθε κυβέρνησις νεοφερμένη

παραλαμβάνει χάος από την προηγουμένη

η οποία επίσης έχει παραλάβει χάος από την παλαιότερη

το οποίον παρέδωσε στην νεώτερη,

δηλαδή στην νεοφτιαγμένη,

η οποία και θα το παραδώσει στην επομένη

Το δε χάος δια το οποίον ακούμε από εχθρούς και φίλους

απαντάται σε εις τομείς πολλούς και ποικίλους

Έτσι λοιπόν έχουμε Χάος οικονομικόν,

χάος διοικητικόν, χάος εκπαιδευτικόν,

χάος διπλωματικόν, χάος ασφαλιστικόν,

χάος κοινωνικόν, χάος τιμαριθμικόν,

χάος στεγαστικόν, χάος πολεοδομικόν,

κι αν προστεθεί και το χάος το κυκλοφοριακόν,

δημιουργείται χάος το γενικόν.

Θα μπορούσαμε λοιπόν να πούμε εν πάση συντομία

ότι το χάος είναι μια εθνική κληρονομία

ή αν προτιμάτε μια σκυταλοδρομία

όπου κάθε κυβέρνησις λαμβάνει από την προηγουμένη την σκυτάλη

και την παραδίδει στην άλλη.

Τώρα που διαβάζονται αυταί αι σοφαι γραμμαί

Δεν μπορώ να γνωρίζω ποίαν κυβέρνηση έχομεν ωιμέ

Ένα όμως είναι βέβαιον, ότι και αυτή εργάζεται η καημένη

Για να παραδώσει χάος όπως θα μας πληροφορήσει η επομένη

Μα η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει

Από χάος σε χάος τραβά

Λίγο μόνο καιρό ξαποσταίνει

Και ξανά προς το χάος τραβά.

 

Ας ευχηθούμε οι διαπραγματεύσεις να έχουν όσο το δυνατόν λιγότερες υποχωρήσεις της χώρας μας στις κόκκινες γραμμές που η νέα κυβέρνηση έχει χαράξει, δηλαδή τα εργασιακά, το ασφαλιστικό και το Φ.Π.Α.

 

Σύμφωνα και με όσα ανέφερε ανώτατος κυβερνητικός αξιωματούχος, ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε από την Άνγκελα Μέρκελ την επίσπευση των διαδικασιών που θα φέρουν μια λύση ως το τέλος του μήνα και σε κάθε περίπτωση πριν από την επόμενη λήξη των ομολόγων της ΕΚΤ. Η ίδια πηγή ανέφερε ότι ο κ. Τσίπρας θα ζητούσε δέσμευση από την πλευρά του Βερολίνου να τηρηθούν τα συμφωνηθέντα από τη στιγμή που η Αθήνα έχει τηρήσει τις δικές της υποχρεώσεις.

 

Αυτή τη στιγμή εκείνοι οι οποίοι δεν τηρούν τα συμφωνηθέντα είναι οι …άσπονδοι εταίροι μας.

 

Μπράβο στον Δήμο Ιστιαίας – Αιδηψού για το θετικό πρόσημο του 7,2 % στα έσοδα του Δήμου σε σχέση με τον αρχικό του στόχο.

 p5

Ευχόμαστε να αξιοποιηθούν με τέτοιο τρόπο ώστε να υπάρχουν ανταποδοτικά τέλη προς τους πολίτες. Γιατί τα προβλήματα της καθημερινότητας δεν έχουν λυθεί και δυστυχώς τα σκουπίδια «κοσμούν» τους κάδους ιδιαίτερα τα Σαββατοκύριακα, όπου και οι πρώτοι εκδρομείς της περιοχής, μας το επισημαίνουν.

p1

Μπορεί να μην είναι πολύ καθαρές οι φωτογραφίες από την Περιφορά της εικόνας του Αγίου Γεωργίου στον Αη Γιώργη της Ιστιαίας, αλλά οι ιερείς π. Κ. Σταματόπουλος, π. Γ. Χαιρόπουλος και π. Γ. Κυριάκης είδαν ολοκάθαρα την πίστη των προσκυνητών, την παραμονή της χάρης του Αγίου μας.

p2

Η ανθρωπολόγος Αίγλη Μπρούσκου, κόρη του Νίκου και της Έλσας Μπρούσκου στην επιτόπια έρευνά της στο Δημοτικό Βρεφοκομείο Θεσσαλονίκης «Άγιος Στυλιανός» και στα αρχεία του, εντυπωσιάζει με την επεξεργασμένη μορφή της διδακτορικής της διατριβής, που κυκλοφόρησε αυτές τις ημέρες σε βιβλίο, με τίτλο «Λόγω της κρίσεως σας χαρίζω το παιδί μου». Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Εν ΤΟΜΩ / ΣΥΜΕΠΕ του Επιστημονικού Συλλόγου Μέριμνας Παιδιού και Εφήβου στη Θεσσαλονίκη. Από τη στήλη εκφράζουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια και προσδοκούμε σε συνέντευξη, αν υπάρξει λίγος χρόνος από την κ. Μπρούσκου να μας μιλήσει για την ενδιαφέρουσα έρευνά της.

p6

Με αυτό το φύλλο που κρατάτε στα χέρια σας συμπληρώνουμε τα έξι χρόνια αδιάλειπτης κυκλοφορίας και αυτό το οφείλουμε στη σταθερή σας παρουσία δίπλα μας. Δίπλα στον …παλμό του τόπου μας. Με τα ωραία και τα άσχημά του είναι κομμάτι της ζωής και της καθημερινότητάς μας πια. Σας ευχαριστούμε ολόψυχα για αυτό και θα προσπαθούμε κάθε μέρα να γινόμαστε καλύτεροι και για σας τους αναγνώστες μας και για το καλό του τόπου μας. Γράψε –γράψε κάποια στιγμή θα μας βαρεθούν και θα μας κάνουν το χατίρι οι ιθύνοντες, μήπως και δούμε κι εμείς θεού πρόσωπο. Στο οδικό δίκτυο, στην Υγεία, στον Πολιτισμό, στην καθημερινότητα…

Τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του palmosev.gr

Για τις ειδήσεις της Εύβοιας κι όχι μόνο εμπιστευτείτε το palmosev.grΑφηστε ενα σχολιο

Η παρούσα φόρμα συλλέγει το όνομα σας και την ηλεκτρονική σας διεύθυνση, ώστε να μπορέσουμε να απαντήσουμε στο σχόλιο σας. Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το Privacy Policy της ιστοσελίδας μας.

error: