Home > Αρθρα - Επικαιροτητα > Με Παρη-σία Ηλ. Τεύχους Ιανουαρίου

Με Παρη-σία Ηλ. Τεύχους Ιανουαρίου


There are no slides in this slider.There are no slides in this slider.


pariΔυνατός μήνας ο Ιανουάριος.

Αρχικά όλα έδειχναν πως η μεγαλύτερη κινητοποίηση του κόσμου εξαντλήθηκε αυτό τον μήνα στην συμμετοχή του Δήμου Ιστιαίας – Αιδηψού στη χάρτα ισότητας και τις δεσμεύσεις που επιβάλλει ή στους χορούς και τις πρωτοχρονιάτικες πίτες, αλλά φευ!

 

Όσες προσπάθειες κι αν έγιναν για να καλυφθεί η αλήθεια τελικά Η ΔΙΑΥΓΕΙΑ αποκάλυψε κόσμο και κοσμάκη!

 

Είναι αλήθεια πως μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς είχαμε χάσει την καθημερινή σειρά μας κι όλα καθυστέρησαν να ξαναμπούν στους συνήθεις ρυθμούς.

 

Όταν όμως γυρίσαμε στο γνωστό μαγκανοπήγαδο η εικόνα δεν ήταν και πολύ ευχάριστη.

Αυτό που χαρακτήρισε το τελευταίο δεκαήμερο του Γενάρη ξεπέρασε κάθε προσδοκία.

 

Οι αγρότες ξεσηκώθηκαν σε όλη τη χώρα και στη Βόρεια Εύβοια για το ασφαλιστικό, το φορολογικό και όλα αυτά που ήταν γνωστά, από το τρίτο μνημόνιο ότι θα επιβληθούν ήδη από το καλοκαίρι. Τα μπλόκα τους έχουν δυσκολέψει τις μετακινήσεις κι η ένταση του αγώνα τους έχει φτάσει μέχρι το γραφείο του πρωθυπουργού που αποφάσισε να τους δεχτεί.

 

Σε τοπικό επίπεδο αυτό το έκανε η Δήμαρχος που υποσχέθηκε πως θα είναι στο πλευρό τους. Τι άραγε εννοεί, ουδείς γνωρίζει…

Οι δεκαπεντάρηδες επαναστάτησαν γιατί δεν υπάρχουν οι πιστώσεις για να κάνουν το μάθημα που επιθυμούν.

Και δεν ξεσηκώθηκε κανείς για τις προτάσεις που έγιναν να επιβληθούν δίδακτρα στη Δημόσια Δωρεάν Παιδεία. Απίστευτα πράγματα. Η ιεράρχηση που γίνεται είναι πράγματι εντυπωσιακή κι αφήνει το περιθώριο να σκεφτεί κανείς πως απλά γίνονται κινήσεις για να δημιουργούνται εντυπώσεις!

Όλοι γνωρίζουμε τη δεινή θέση που έχει περιέλθει η χώρα κι οι πολίτες της. Κι όλοι αντιλαμβανόμαστε πως όσο δύσκολη κι αν είναι η θέση του πρωθυπουργού της χώρας, αλλά τόσο δελεαστική, για έναν νέο Πρόεδρο είναι η καρέκλα του!

 

Σε τοπικό επίπεδο όμως οι Δήμαρχοι που επέλεξε η πλειοψηφία της Βόρειας Εύβοιας λειτουργούν με «περιφερειακή συνείδηση» κι όχι τοπική, αποκρύπτοντας πως συνηγόρησαν να μεταφερθούν τα σκουπίδια του Πύργου Ηλείας και της Τήνου στο ΧΥΤΑ Ιστιαίας.

 

Ίσως υπερεκτίμησαν και τις δυνατότητές τους να πάρουν πάνω τους ένα τόσο σοβαρό θέμα, αυτοί οι δύο άνθρωποι που τον Σεπτέμβριο του 2014, είχαν διασταυρώσει τα ξίφη τους για την Προεδρία του ΧΥΤΑ Ιστιαίας, συμπαρασύροντας σε αυτό το ανούσιο παιχνιδάκι μια ολόκληρη κοινωνία την οποία σήμερα και οι δύο αφήνουν στο σκοτάδι.

 

Και για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι, όχι ακριβώς στο σκοτάδι, αλλά επιλέγοντας να καθοδηγούν την κοινή γνώμη ή κατά την αντίληψή τους, να την «ενημερώνουν» μέσα από χειραγωγούμενα blogs τα οποία δεν έχουν καμιά επαγγελματική και φυσικά ούτε κοινωνική υπόσταση και αποδοχή.

 

Βέβαια …αποκτούν, όταν μπορούν να απεικονίζουν τη δημαρχιακή αίγλη που δεν κατάφερε στον μεν Δήμο Μαντουδίου –Αγίας Άννας να ψηφίσει ούτε τεχνικό πρόγραμμα, ούτε προϋπολογισμό, στον δε Δήμο Ιστιαίας –Αιδηψού η κινητικότητα να εξαντλείται σε επιτόπιους ελέγχους σε έργα της Περιφέρειας που όμως προβάλλονται ως Δημοτικά!

4

Μεταφέρεται η Πολεοδομία Ιστιαίας από το κτίριο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ιστιαίας, στο κτίριο Γκέση στην κεντρική πλατεία της Ιστιαίας. Το palmosev.gr πραγματοποίησε αυτοψία και στα δύο κτίρια και διαπιστώσαμε πως το πιο δύσκολο κομμάτι είναι η μεταφορά του αρχείου. Ας ευχηθούμε να μην χαθούν απαραίτητα στοιχεία για Δήμο κι ιδιώτες, όπως επίσης και να δημιουργηθούν θέσεις στάθμευσης για να εξυπηρετούνται οι δημότες που έρχονται από άλλα δημοτικά διαμερίσματα για να τακτοποιήσουν τις εκκρεμότητες με την Πολεοδομία.

 

Εγκατάλειψη και χάος θυμίζουν οι εικόνες από τον χώρο που στεγαζόταν κάποτε ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ιστιαίας, ο οποίος στην ουσία δεν υφίσταται από χρόνια.

2_n

Ο εγκαταλελειμμένος χώρος διατίθεται για την εξυπηρέτηση των αγροτών για την υποβολή αιτήσεων για επιδοτήσεις. Ποιοι είναι υπεύθυνοι για την κατάσταση που επικρατεί στις αποθήκες του Συνεταιρισμού και στο γραφείο εξυπηρέτησης των αγροτών;

Με αυτό τον τρόπο σεβόμαστε όλους αυτούς τους ανθρώπους που κυκλοφορούν και συναλλάσσονται καθημερινά εκεί; Έτσι διαχειριζόμαστε τις περιουσίες; Μήπως τώρα με την κινητοποίηση των αγροτών, ο Συνεταιρισμός ζωντανέψει και πάλι;

 

Όσο αφορά την αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού του Δήμου Ιστιαίας – Αιδηψού, όπως μας ενημέρωσε αναγνώστρια μας, μάθαμε πως στο Δήμο έγινε πρόσληψη ψυχολόγου με νομιμότατο τρόπο, ο οποίος φαίνεται και στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ αλλά η εργαζόμενη απασχολήθηκε για …θελήματα, χωρίς ποτέ να αξιοποιηθούν οι γνώσεις της για το κοινό καλό των συμπολιτών μας που την έχουν ανάγκη.

 

Με αυτό τον τρόπο γίνεται αναδιοργάνωση των υπηρεσιών του Δήμου;

 

Αλήθεια πότε επιτέλους θα λειτουργήσει το πρόγραμμα με τα δωρεάν μαθήματα του Δήμου;

 

Φλεβάρης έπιασε.

 

Μάρτης – Απρίλης, κοντά το θέρος!

 

Τελείωσε η σχολική χρονιά. Αρχίζουν οι πανελλαδικές και σταματά η όποια κινητικότητα στα σχολεία.

 

Ίσως περιμένουν να καλυφθούν οι θέσεις των εκπαιδευτικών σε διαγωνισμούς – ανακοινώσεις που δεν έγιναν ακόμη!

 

Άλλωστε δεν είναι δίκαιο να επιλέγονται όσοι μας στήριξαν στον προεκλογικό μας αγώνα;

 

Αρκετοί ήταν αυτοί που καμάρωσαν τα φλαμίνγκο που επισκέφθηκαν το Λιβάρι στα Κανατάδικα και μάλιστα τα απαθανάτισαν για να βλέπουμε συνεχώς την απίστευτη ομορφιά τους. Η προστασία του περιβάλλοντος δεν αποτελεί πολυτέλεια αλλά ανάγκη, για κάθε κοινωνία. Σήμερα περισσότερο από ποτέ, όταν εύκολα μπορεί καθείς να αντιληφθεί τις κλιματικές αλλαγές και να τις υφίσταται!

Όσο ο άνθρωπος δεν σέβεται το περιβάλλον που ζει, καραδοκεί ο κίνδυνος αυτό να καταστραφεί. Κι ας μην ξεχνάμε είμαστε ενοικιαστές της ΓΗΣ κι όχι ιδιοκτήτες της!

 

Λουκούμι – με περαστική γεύση – ήταν για την κυβέρνηση οι εκλογές της Ν.Δ. με αποτέλεσμα να στραφεί προσωρινά το ενδιαφέρον του κόσμου, στην κινητικότητα της αντιπολίτευσης και όχι στη μελλοντική γκιλοτίνα των ασφαλισμένων και μελλοντικών συνταξιούχων.

 

Μετά την εκλογή Μητσοτάκη όλα πήραν άλλη τροπή. Ακόμη κι οι … δημοσκοπήσεις!

 

Κι η κινητικότητα του κόσμου διαφοροποιήθηκε. Ξαφνικά άνθρωποι ριζωμένοι χρόνια και χρόνια στους καναπέδες τους, πενηντάρηδες φρεσκο-συνταξιούχοι στην πλειοψηφία τους, αποφάσισαν να διαδηλώσουν κατά της Κυβέρνησης ξεσηκώνοντας, όποια κοινωνική κατηγορία μπορούν.

3

Αγρότες είναι αυτοί, ελεύθεροι επαγγελματίες, μαθητές, δημόσιοι υπάλληλοι; Όλοι δείχνουν απογοήτευση από την αριστερή κυβέρνηση!

 

Αν η κυβέρνηση αυτή που έταξε την ΕΛΠΙΔΑ, δεν αποφασίσει να βάλει το μαχαίρι βαθιά στο κόκαλο και να ανατρέξει στο παρελθόν- τουλάχιστον για τη βόμβα του ασφαλιστικού- τότε δεν πρόκειται ποτέ να διαφοροποιηθεί από καμία άλλη προηγούμενη.

 

Με βάση τα πληθυσμιακά και στατιστικά δεδομένα, όπως και το προσδόκιμο ζωής δεν υπάρχει λύση για το ασφαλιστικό αν παραμείνουν συνταξιούχοι πλήθος πενηντάρηδων μανάδων με δεκαπενταετία και «ανάπηροι» με πολλαπλές θέσεις εργασίας και θαυμαστές ικανότητες!

 

O Ελληνικός Πολιτιστικός Όμιλος Κυπρίων Ελλάδας (Ε.Π.Ο.Κ.) στα πλαίσια του 6ου   παγκόσμιου λογοτεχνικού διαγωνισμού, απένειμε το πρώτο βραβείο στην λογοτέχνιδα αλλά και Λυκειάρχη του Λυκείου Λουτρών Αιδηψού Κατερίνα Μαλάκη για το βιβλίο της τα «Περάσματα». Το βιβλίο της κ. Μαλάκη βραβεύτηκε για την επιστημονική του αρτιότητα, αλλά και για την εξαιρετικά επιμελημένη του εμφάνιση.

Παράλληλα το βιβλίο της Κατερίνας Μαλάκη επιλέχθηκε και ως «Βιβλίο της χρονιάς 2015» για την γλαφυρή εκφραστική ικανότητα της συγγραφέως, όσο και για τα αισιόδοξα, διαχρονικά και ιστορικά μηνύματα του. Εμείς με την σειρά μας να δώσουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια στην κ. Μαλάκη και να ευχηθούμε και στο μέλλον να έχει ανάλογες διακρίσεις.

 

Το βιβλίο της κ. Ασημίνας Ντέλιου με τίτλο “Παραδοσιακές Ελληνικές Φορεσιές Βόρεια Εύβοια” από τις εκδόσεις Φυλάτος αποφασίστηκε να τιμηθεί με το Καυταντζόγλειο Βραβείο 2014 της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανάρτησε πρόσφατα η Κοσμητεία της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών και η Διαχειριστική Επιτροπή του Βραβείου στον διαδικτυακό της τόπο.

 

Θερμά συγχαρητήρια από τη στήλη για τα βραβευμένα βιβλία της Κατερίνας Μαλάκη και της Ασημίνας Ντέλιου κι ευχόμαστε δημιουργία κι άλλων πνευματικών τους …παιδιών!

Τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του palmosev.gr

Για τις ειδήσεις της Εύβοιας κι όχι μόνο εμπιστευτείτε το palmosev.grΑφηστε ενα σχολιο

Η παρούσα φόρμα συλλέγει το όνομα σας και την ηλεκτρονική σας διεύθυνση, ώστε να μπορέσουμε να απαντήσουμε στο σχόλιο σας. Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το Privacy Policy της ιστοσελίδας μας.

error: