Home > Αρθρα - Επικαιροτητα > Η Αιδηψός προτείνει ΑΝΑΠΤΥΞΗ μέσα από το θερμαλιστικό πάρκο υγείας και ευεξίας

Η Αιδηψός προτείνει ΑΝΑΠΤΥΞΗ μέσα από το θερμαλιστικό πάρκο υγείας και ευεξίας


There are no slides in this slider.



There are no slides in this slider.


aid (1)

 

Το βράδυ της Τετάρτης ήταν όλοι εκεί, πιεσμένοι για μια ακόμη χρονιά από τα αποτελέσματα μιας οικονομικής κρίσης που πρέπει να αντιμετωπιστεί με οργανωμένο σχέδιο δράσης. Ξενοδόχοι, αυτοδιοικητικοί και πολίτες, ήρθαν αποφασισμένοι να ενημερωθούν αρχικά και στη συνέχεια ενωμένοι να δουλέψουν το προτεινόμενο σχέδιο ανάπτυξης της Αιδηψού. Ο Πρόεδρος των ξενοδόχων Άκης Κοκκαλιάρης εισηγήθηκε την αναγκαιότητα της ανάπτυξης με τον Λογοθέτη Τζανακάκη να υποστηρίζει πως οικονομικά το εγχείρημα θα μπορούσε να είναι εφικτό, μέσα από την δημιουργία μιας εταιρείας λαϊκής βάσης, με τη νομική μορφή της Α.Ε. και τη συμμετοχή του Δήμου με ποσοστό στο 15% προκειμένου να μπει σε πρόγραμμα και να υποστηριχτεί και τον αρχιτέκτονα Κώστα Αλεξανδρή να παρουσιάζει τα σχέδια αυτής της πρότασης. Tο θερμαλιστικό πάρκο υγείας και ευεξίας προτάθηκε να περιλαμβάνει την «ΠΛΑΖ ΕΤΑΔ», το Τουριστικό Περίπτερο «ΚΑΖΙΝΟ», την

aid (2) aid (3)

Παραλία Δημοτικού Πάρκου, την Παραλία Λιμανάκι, το Δημοτικό Πάρκο, το Παλιό Υδροθεραπευτήριο των Αγ. Αναργύρων, το Αμφιθέατρο, τη Σπηλιά Σύλλα, το Νέο Υδροθεραπευτήριο, την Κασταλία και τα Δημοτικά Κτίρια, τον δρόμο προς τις Ιαματικές Πηγές και τα Πλατάνια. Η αναμόρφωση των οποίων να στοχεύσει στην αντιστροφή της εικόνας της εγκατάλειψης και την παράλληλη παροχή υπηρεσιών υψηλών απαιτήσεων, που θα οδηγήσει σε αύξηση του τουρισμού και προσέλκυση τουριστών υψηλότερης αγοραστικής δύναμης, με προσιτή πρόσβαση σε όλους τους χώρους. Σε περίπτωση υλοποίησης, αυτό θα μπορούσε να προκαλέσει αύξηση των εσόδων της περιοχής με τα ποσοστά της ανεργίας να μειώνονται θεαματικά. Ο προτεινόμενος φορέας υλοποίησης είναι μια Ανώνυμη Εταιρεία (Α.Ε.) με στοιχεία Εταιρείας Λαϊκής Βάσης με μετόχους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στη περιοχή, ιδιώτες κάτοικοι της περιοχής, την Δημοτική ενότητα Αιδηψού (Δήμος Αιδηψού) π.χ. μέσω ΔΗ.Κ.Ε.Ι.Α.(15%), το Διοικητικό Συμβούλιο που θα εκλέγεται από τη γενική συνέλευση των μετόχων, σύμφωνα με το νόμο 2190/1920 (με τροποποιήσεις ως σήμερα).Το απαιτούμενο κεφάλαιο είναι αρχικά από 50.000 έως 200.000 ευρώ (ανάλογα με την προσέλευση και την συνεισφορά των μετόχων) με κόστος ανά μετοχή π.χ. 50 ευρώ (δυνατότητα αγοράς μόνο μίας μετοχής).

aid (5)

Τα ποσοστά προτείνεται να είναι περιορισμένα ανά μέτοχο και βαθμούς συγγένειας (δυνατότητα συμμετοχής έστω και με μία μετοχή έως το πολύ π.χ.2%) (διασπορά μετοχών & συμμετοχή πολλών μετόχων). Ποσοστό των κερδών θα μένει στην Α.Ε. και το υπόλοιπο θα διανέμεται στους μετόχους ανά μετοχή. (Για τα πρώτα χρόνια τα κέρδη θα επανεπενδύονται για την ολοκλήρωση του επιχειρηματικού σχεδίου) με σκοπό την ανάδειξη της Αιδηψού και της ευρύτερης περιοχής, μέσω ανάπτυξης Τουρισμού και Πολιτισμού, χωρίς να παραβλέπεται και ο στόχος της έμμεσης και άμεσης κερδοφορίας μετόχων και πολιτών. Μετά το πέρας της παρουσίασης ακολούθησαν ερωτήσεις και επισημάνσεις από τους παρευρισκόμενους. Ο Γ. Πεσμαζόγλου εστίασε στη νομική μορφή της εταιρείας, όπου έλαβε και τις ανάλογες διευκρινήσεις. Σε ερώτηση για το business plan, η απάντηση ήταν ότι θα αποτελέσει το δεύτερο βήμα μετά την ίδρυση της εταιρείας.

aid (4)

aid

Ενδιαφέρουσες επισημάνσεις έκανε λόγω της αυτοδιοικητικής του εμπειρίας ο Γιάννης Αναστασίου, που φάνηκε υπέρμαχος της πρότασης. Ακολούθως τοποθετήθηκαν οι κύριοι Μπάμης και Πετσής, θεωρώντας την συλλογική δράση συνταγή της επιτυχίας. Ένταση προκλήθηκε μεταξύ ΔΗΚΕΙΑ και των προτεινόντων την αναπτυξιακή εταιρεία της Αιδηψού, η οποία όμως σύντομα έλαβε τέλος, διότι όλοι συμφώνησαν πως είναι διατεθειμένοι να δράσουν ενωμένοι για το καλύτερο μέλλον της Αιδηψού και των πολιτών της. Τα πυρά εναντίον της απούσας Δημάρχου, με την ενωτική του στάση επιχείρησε και έσβησε με επιτυχία ο Αντιδήμαρχος Αιδηψού, Δημήτρης Ζουπανιώτης ο οποίος έθεσε την πρόταση για ένα άλλο ρόλο και ποσοστό του Δήμου σε μια οποιαδήποτε τέτοια επιχειρούμενη δράση. Το θέμα της ιδιοκτησίας του ιαματικού νερού έφερε και πάλι στο προσκήνιο ο πρώην Δήμαρχος Αιδηψού Πολυχρόνης Ματάκιας. Μετά από την ενδιαφέρουσα συζήτηση η συγκέντρωση έκλεισε με προτροπή πολλών να γίνουν μέτοχοι της αναπτυξιακής εταιρείας.

Πάρη Ντελκή

Τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του palmosev.gr

Για τις ειδήσεις της Εύβοιας κι όχι μόνο εμπιστευτείτε το palmosev.gr



Αφηστε ενα σχολιο

Η παρούσα φόρμα συλλέγει το όνομα σας και την ηλεκτρονική σας διεύθυνση, ώστε να μπορέσουμε να απαντήσουμε στο σχόλιο σας. Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το Privacy Policy της ιστοσελίδας μας.

error: