Περισσoτερα"/>
Home > Αυτοδιοίκηση > Ανακοίνωση της ΔΑΣ ΟΤΑ Ν. Εύβοιας σχετική με το θανατηφόρο δυστύχημα στο Δήμο Χαλκιδέων

Δυστυχώς ο κατάλογος των συναδέλφων που χάνονται την ώρα της δουλειάς, μεγαλώνει.

Από χθες θρηνούμε το χαμό του συνάδελφου στο Δήμο Χαλκιδέων, Ευάγγελου Καραβασίλη, εργαζόμενου στην καθαριότητα και πατέρα τεσσάρων παιδιών, που βρήκε τραγικό θάνατο την Τρίτη 31/12/2019, όταν λεωφορείο έπεσε πάνω στο απορριμματοφόρο.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους συγγενείς του.

Θεωρούμε απαραίτητο η δημοτική αρχή του Δήμου Χαλκιδέων, να δράσει άμεσα ξεπερνώντας τις όποιες «γραφειοκρατικές δυσκολίες», ώστε να διασφαλιστεί η επιβίωση της πολυμελούς οικογένειας του άτυχου συνάδελφου.

Για τους εργαζόμενους των Δήμων παραμένει κορυφαίο το ζήτημα της εξασφάλισης πραγματικών συνθηκών υγιεινής και ασφάλειας, ώστε όλοι να γυρίζουμε στα σπίτια και τις οικογένειές μας ασφαλείς.

Είναι απαράδεκτο το γεγονός οι συνάδελφοι συνοδοί απορριμματοφόρων να κρέμονται στην κυριολεξία σαν «τσαμπιά» πίσω από τα απορριμματοφόρα και να θεωρούνται αυτές οι συνθήκες εργασίας «κατάλληλες» σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις για την υγιεινή και ασφάλεια των εργαζομένων, την τρίτη δεκαετία του 21ου αιώνα. Όταν μάλιστα με αντίστοιχο τρόπο έχουν χάσει τη ζωής τους ή έχουν σακατευτεί πολλοί συνάδελφοι.

Η κυβέρνηση και οι δημοτικές αρχές, πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους, γιατί με την ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας που προωθούν, θα συμβάλλουν στην επιδείνωση των συνθηκών ασφάλειας των εργαζομένων.

Οι εργαζόμενοι στους Δήμους, πρέπει να διεκδικήσουμε και να παλέψουμε για κατάργηση των απαράδεκτων συνθηκών εργασίας και εξασφάλιση σύγχρονων όρων υγιεινής και ασφάλειας.

Όχι άλλοι νεκροί στους χώρους δουλειάς!!!

Σύγχρονοι όροι υγιεινής & ασφάλειας στην εργασία!!!

Καμία ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών στους δήμους!!!

Χαλκίδα 1/1/2020.

There is no slider selected or the slider was deleted.