Home > Αυτοδιοίκηση > Ενώ απαιτείται μεγαλύτερη προσπάθεια… Οι ιδιώτες «παλεύουν» καλύτερα την καθαριότητα στην Αιδηψό Το παρεμπόριο κόντρα στην προσπάθεια της καθαρής πόλης

Ενώ απαιτείται μεγαλύτερη προσπάθεια… Οι ιδιώτες «παλεύουν» καλύτερα την καθαριότητα στην Αιδηψό Το παρεμπόριο κόντρα στην προσπάθεια της καθαρής πόλης


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.

Ενώ ημερολογιακά η  τελευταία μέρα του καλοκαιριού ήταν η 31 Αυγούστου, η κινητικότητα στην Αιδηψό ήταν παρήγορη, αν σκεφτεί κανείς ότι ένα ολόκληρο καλοκαίρι ήταν πολύ χαμηλή.

Μια βόλτα στην παραλία με τους μικροπωλητές τα ενοικιαζόμενα ποδήλατα, το αμαξάκι με το άλογο την παιδική χαρά, τα ζαχαροπλαστεία και τον κόσμο στο δρόμο για την καθιερωμένη βόλτα, ξεγελούσε και δημιουργούσε την αίσθηση άλλων εποχών.

Η εικόνα στην παραλία της Αιδηψού ήταν όμορφη. Ο φωτογραφικός φακός του «Παλμού», όσο κι αν έψαξε, δεν ξετρύπωσε μια γωνιά με σκουπίδια. Οι δρόμοι ήταν καθαροί και οι κάδοι δεν μύριζαν.

Από ό,τι φαίνεται η επιχειρηματικότητα έκανε και πάλι το θαύμα της. Η ιδιωτική εταιρεία που έχει αναλάβει την καθαριότητα της Αιδηψού, έφερε αξιοπρεπή αποτελέσματα, για τα οποία και μας μίλησαν τόσο Αιδήψιοι, όσο και επισκέπτες της πόλης. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι στη μεγαλύτερη Λουτρόπολη της χώρας όλα ήταν τέλεια. Πολλά πεζοδρόμια ήταν απεριποίητα και άλλα σπασμένα. Αυτό προβληματίζει τόσο τους μόνιμους κατοίκους, όσο και τους επισκέπτες των Λουτρών της Αιδηψού, ιδιαίτερα τους ηλικιωμένους, που κινδυνεύουν από ένα ατύχημα, ανά πάσα στιγμή.

 

Δηλώσεις πολιτών

Στην παραλία της Αιδηψού συναντήσαμε τον γραμματέα του Δ.Σ. Ιστιαίας – Αιδηψού Θανάση Ρουμελιώτη, ο οποίος και μας είπε: «Γίνεται πιο συχνά η αποκομιδή των σκουπιδιών. Αν η Δημοτική Αρχή είχε σοβαρό εργοδηγό θα μπορούσε και ο Δήμος να το κάνει, αν είχε βέβαια την δυνατότητα να κάνει προσλήψεις.»

Λίγο πιο πέρα, στο ζαχαροπλαστείο «Έλενα», μιλήσαμε με την ιδιοκτήτρια Έλενα Χράπαλου, η οποία όπως μας δήλωσε: «Φέτος δεν καθαρίζω εγώ την παιδική χαρά. Οι δρόμοι είναι καθαροί. Δεν έχουμε προβλήματα. Τουλάχιστον για όσα βλέπω εγώ στην περιοχή μου».

Πλησιάζοντας τους αμαξάδες, που βλέπουν τα πάντα με τις συνεχείς βόλτες τους, ο Γιάννης Παπαδόπουλος με τον Ευστάθιο Χαράλαμπους μας είπαν: «Αυτό το θέμα συζητούσαμε πριν. Φέτος οι δρόμοι ήταν καλά. Η μοναδική χρονιά που είναι καθαρή η Αιδηψός».

Μια παρέα νεαρών, ο Στέφανος Μπάλας, ο Δημήτρης Κωσταντουλάκης και ο Δημήτρης Σαχινίδης έχουν διαφορετική άποψη για τα πράγματα και μας τη λένε: «Το πάρκο είναι χάλια. Το λιμάνι είναι γεμάτο σκουπίδια και αποτσίγαρα». «Το λιμάνι έχει γεμίσει αλλοδαπούς και αργά φοβάσαι να κυκλοφορήσεις».

Στο φούρνο της Ηρακλέους ο Γκέλας Αθανάσιος λέει: «Λίγο καλύτερα είναι τα πράγματα, αλλά θέλει δουλειά ακόμη», ενώ απέναντι ο Χρήστος Ράπτου, διαφωνώντας τονίζει: «Δεν υπάρχει καθαριότητα. Ζούμε μέσα στη βρώμα. Τι να το κάνουμε ότι περνάει η σκουπιδιάρα μια – δυο φορές τη μέρα»;

Ο Αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου ο Ζαχαρίας Καβαράκας είπε: «Για την καθαριότητα δεν μπορώ να βγάλω κακιά κουβέντα. Σίγουρα υπάρχουν ελλείψεις, αλλά η πόλη μας είναι καθαρή. Θα μπορούσε όμως να είναι πιο καθαρή σε σημεία που δεν τα βλέπουν όλοι. Για παράδειγμα το πάρκο μας χρειάζεται μεγαλύτερη περιποίηση, όπως και τα σκουπίδια που αφήνουν οι έγχρωμοι φίλοι μας, με το παρεμπόριο, που μαζεύονται στο παλιό κτίριο του Ε.Ο.Τ. Δυστυχώς, στο πιο όμορφο κτίριο της Αιδηψού, όταν φεύγουν αφήνουν πίσω τους ότι περισσεύει. Πλαστικές σακούλες, φελιζόλ κλπ. Πρόβλημα επίσης αντιμετωπίζουμε και με τους πλανόδιους μανάβηδες, που σταματούν όπου θέλουν και πουλάνε ό,τι μπορούν. Το μεγάλο αγκάθι βρίσκεται στη Θερμοποτάμου, στη γωνία της με την παραλιακή, μπροστά στο νέο κόσμημα της Αιδηψού το μουσείο «Ναυτίλος». Από τους διερχόμενους τουρίστες κάποιοι μας είπαν: «Από ότι έχω παρατηρήσει δεν υπάρχουν παρά ελάχιστοι κάδοι ανακύκλωσης, όπως λείπουν και τα μικρά καλαθάκια. Το πρόβλημα της Αιδηψού δεν είναι η καθαριότητα, αλλά η έλλειψη πεζοδρομίων».

 

Πάρη Ντελκή

Τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του palmosev.gr

Για τις ειδήσεις της Εύβοιας κι όχι μόνο εμπιστευτείτε το palmosev.gr



error: