Home > Αυτοδιοίκηση > Ενώ η εταιρεία διαμαρτύρεται για παραπληροφόρηση Χίλιες θέσεις εργασίας υπόσχεται η ΤΕΡΝΑ Παράσταση διαμαρτυρομένων κατοίκων στην Περιφέρεια και νέες «κόντρες» στο Δ.Σ. Λίμνης – Τοποθετήσεις βουλευτών για το θέμα της ΒΙ.ΠΕ.

Ενώ η εταιρεία διαμαρτύρεται για παραπληροφόρηση Χίλιες θέσεις εργασίας υπόσχεται η ΤΕΡΝΑ Παράσταση διαμαρτυρομένων κατοίκων στην Περιφέρεια και νέες «κόντρες» στο Δ.Σ. Λίμνης – Τοποθετήσεις βουλευτών για το θέμα της ΒΙ.ΠΕ.


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.

Τη Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου, συνεδρίασε στη Λαμία η Επιτροπή Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης της Περιφέρειας, με σκοπό να γνωμοδοτήσει θετικά ή αρνητικά, για τη δημιουργία Βιομηχανικής περιοχής στο Μαντούδι, σύμφωνα πάντα  με τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων, που κατέθεσε η  εταιρεία ΤΕΡΝΑ.

Ενώ η συνεδρίαση διήρκεσε τέσσερις ώρες, το θέμα δεν εξαντλήθηκε και αποφασίστηκε -κατά πλειοψηφία- η αναβολή της έκδοσης απόφασης και συζήτηση εκ νέου του θέματος, σε νέα συνεδρίαση της Επιτροπής, η οποία θα γίνει μέσα στο Σεπτέμβριο, σε  δεκαπέντε μέρες περίπου. Η «Πρωτοβουλία κατοίκων της Βόρειας Εύβοιας ενάντια στη ΒΙ.ΠΕ.»,

προγραμμάτισε και πραγματοποίησε κινητοποίηση  και παράσταση στη συνεδρίαση. Περίπου 50 άτομα υποστήριξαν ότι η ΒΙ.ΠΕ. δεν είναι λύση στην ανεργία, χωρίς όμως αυτό να αποκλείει την αξιοποίηση των φυσικών πόρων.

 

ΤΟ Δ.Σ. ΣΤΗ ΛΙΜΝΗ

Παράλληλα την επόμενη μέρα Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου συνεδρίασε στη Λίμνη το Δημοτικό Συμβούλιο και ο εκπρόσωπος της Μείζονος Μειοψηφίας Γιάννης Περήφανος, προ ημερήσιας διατάξεως, έθεσε εκ νέου το θέμα της ΒΙ.ΠΕ. στο Μαντούδι. Συγκεκριμένα εισηγήθηκε να πάρει θέση το Δ.Σ. για το επίμαχο θέμα, αλλά ο Δήμαρχος ανταπάντησε πως θα συζητηθεί στην επόμενη συνεδρίαση, ενώ παράλληλα καυτηρίασε ακραίες συμπεριφορές, οι οποίες με τη μορφή υβριστικών και απειλητικών φυλλαδίων κυκλοφόρησαν ευρύτερα στην περιοχή και το μόνο που καταφέρνουν είναι να διχάσουν την πληγωμένη ενότητα του κοινωνικού ιστού.

 

Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΤΕΡΝΑ

Για παραπληροφόρηση διαμαρτύρεται η εταιρεία ΤΕΡΝΑ, διότι και σε όλες τις ενημερώσεις των αιρετών και στην Επιτροπή Περιβάλλοντος που συγκλήθηκε στην Περιφέρεια, ο Αντιπρόεδρος της εταιρείας, πολιτικός μηχανικός Άγγελος Μπελόπουλος, δήλωσε ότι για το έργο της κατασκευής της Βιομηχανικής περιοχής (όπου θα γίνουν οι υποδομές, χωματουργικά έργα, εκσκαφές καθαιρέσεις τμημάτων παλαιών κτιρίων, χώροι πρασίνου, ευρυζωνικών δικτύων, δικτύων παροχής ρεύματος, ασφαλτοστρώσεις, περιφράξεις κτλ.), σε όλα τα παραπάνω έργα θα απασχοληθούν περίπου 200 άτομα. Αυτά όμως δεν αφορούν τη λειτουργία της βιομηχανικής περιοχής. Στην πλήρη λειτουργία της. θα απασχοληθούν 85 άτομα στην ηλεκτροπαραγωγή, 350 άτομα στα μεταλλεία, στις εξορύξεις, στην παραγωγή διπύρου, ενώ στην πλήρη ανάπτυξη της ΒΙ.ΠΕ., σε όλα τα οικοδομικά τετράγωνα, θα απασχοληθούν πάνω από 1.000 άτομα. Η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων συγκεκριμένα αναφέρει 1072 άτομα, τα οποία έχουν προβλεφθεί σύμφωνα με επιστημονικές εκτιμήσεις, ανάλογα με το χώρο και σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία από άλλες ΒΙ.ΠΕ.

Πάρη Ντελκή

Τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του palmosev.gr

Για τις ειδήσεις της Εύβοιας κι όχι μόνο εμπιστευτείτε το palmosev.gr



error: