Home > Αστυνομικά- Καιρός > Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα αλλοδαπών

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα αλλοδαπών


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.

Λαμία, 18 Φεβρουαρίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα αλλοδαπών, τα μέλη της οποίας διέπρατταν ληστείες και

κλοπές σε οικίες σε διάφορες περιοχές της Νέας Αρτάκης Εύβοιας

Εξιχνιάσθηκε η ένοπλη ληστεία που διαπράχθηκε στα τέλη του προηγούμενου μήνα σε οικία στη Τριάδα Ευβοίας και μία περίπτωση κλοπής – διάρρηξης σε οικία, στην Αττάλη Ευβοίας. Συνελήφθησαν τρεις (3) υπήκοοι Αλβανίας, οι οποίοι κατηγορούνται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, ληστεία, διακεκριμένη περίπτωση κλοπής και παράνομη οπλοχρησία. Οι δράστες από την παράνομη δράση τους αποκόμισαν πλήθος κοσμημάτων, ηλεκτρονικών και ηλεκτρικών συσκευών και χρηματικά ποσά, που η συνολική τους αξία ξεπερνά τις -9.500- ευρώ Εξαρθρώθηκε, μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Νέας Αρτάκης, οργανωμένη εγκληματική ομάδα αλλοδαπών, που δρούσε στην ευρύτερη περιοχή της Νέας Αρτάκης Ευβοίας και τα μέλη της διέπρατταν ληστείες και κλοπές σε οικίες.

Στο πλαίσιο της έρευνας, συνελήφθησαν χθες (17-02-2013) το απόγευμα στα Ψαχνά Ευβοίας, τρεις (3) υπήκοοι Αλβανίας, μέλη της εγκληματικής ομάδας, ηλικίας 28, 26 και 28 ετών. Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, ληστείας, διακεκριμένης περίπτωσης κλοπής και παράνομης οπλοχρησίας. Επιπλέον ο ένας από τους δύο 28χρονους κατηγορείται και για παράνομη είσοδο και παραμονή στη χώρα μας. Από την μεθοδική αστυνομική έρευνα σε συνδυασμό με την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων και πληροφοριών, προέκυψε ότι οι τρεις συλληφθέντες διέπραξαν τον τελευταίο μήνα μία ένοπλη ληστεία σε βάρος ζευγαριού ημεδαπών στην οικία τους, στην περιοχή της Τριάδας Ευβοίας (σχετικό το από 01-02-2013 Δελτίο Τύπου της Υπηρεσίας μας), καθώς και μία τουλάχιστον κλοπή – διάρρηξη σε οικία, ιδιοκτησίας 72χρονης ημεδαπής, στην περιοχή της Αττάλης Ευβοίας. Οι δράστες από την παράνομη δράση τους αποκόμισαν πλήθος κοσμημάτων, ηλεκτρονικών και ηλεκτρικών συσκευών και χρηματικά ποσά, που η συνολική τους αξία ξεπερνά τις (9.500) ευρώ. Μετά από νομότυπες έρευνες που διενεργήθηκαν στις οικίες του ενός 28χρονου και του 26χρονου δράστη στα Ψαχνά Ευβοίας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • Κοσμήματα,
  • ένας (1) φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής,
  • δύο (2) φωτογραφικές μηχανές,
  • διάφορες ηλεκτρικές συσκευές και εξαρτήματα,
  • διαρρηκτικά εργαλεία

Επιπλέον από την σωματική έρευνα που διενεργήθηκε στους τρεις δράστες βρέθηκε και κατασχέθηκε συνολικά το χρηματικό ποσό των (2.325) ευρώ. Μέρος από τα προαναφερόμενα κατασχεθέντα προϊόντα κλοπής αναγνωρίσθηκαν και αποδόθηκαν στους παθόντες, ενώ για τα υπόλοιπα διεξάγεται έρευνα προκειμένου να διαπιστωθούν οι νόμιμοι κάτοχοί τους και παραμένουν προς αναγνώριση στο Αστυνομικό Τμήμα Νέας Αρτάκης. Σημειώνεται ότι ο ένας από τους δύο 28χρονους δράστες είχε κατηγορηθεί και κατά το παρελθόν, μαζί με άλλους ομοεθνείς του, για την διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων. Το προανακριτικό έργο διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Νέας Αρτάκης, καθώς ερευνάται η τυχόν εμπλοκή των δραστών στη τέλεση και άλλων παρόμοιων αξιόποινων πράξεων. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.

 

 

Τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του palmosev.gr

Για τις ειδήσεις της Εύβοιας κι όχι μόνο εμπιστευτείτε το palmosev.gr



error: