Home > Αυτοδιοίκηση > Η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λίμνης – Μαντουδίου – Αγίας Άννας

Η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λίμνης – Μαντουδίου – Αγίας Άννας


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο, που έγινε στο Μαντούδι στις 22 Σεπτέμβρη συζητήθηκαν συνολικά 19 θέματα. Προ ημερήσιας διατάξεως ο Στάθης Λιαγκάκης έθεσε δύο επιπλέον θέματα: την κατασκευή δρόμου μεταξύ Δρυμώνα – Κερασιάς, το οποίο θα τεθεί σε τακτική συνεδρίαση μετά από πρόταση του Δημάρχου και, δεύτερο, να μειωθούν τα δημοτικά τέλη, σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία για τους πολίτες. Και αυτό θα συζητηθεί τον Νοέμβριο, με το θέμα του νέου προϋπολογισμού, όπως είπε ο Δήμαρχος.

Στη συνέχεια μπήκε το νερό στο αυλάκι και συζητήθηκαν τα θέματα της ημερήσιας διάταξης. Πρώτο ήταν το θέμα της παράνομης κατάληψης δημοτικής έκτασης στη Δαφνούσα, από κτηνοτρόφο που διατηρεί εκεί πρόχειρες εγκαταστάσεις για το σταυλισμό τριάντα γελαδιών. Ο κτηνοτρόφος ήταν παρών και εξέθεσε τις απόψεις του, ενώ η συζήτηση εξετράπη, όταν επιτέθηκε φραστικά εναντίον του Βαγγέλη Γεωργαντζή αλλά και του Χρήστου Κομποθανάση, ενώ κάποιος από το ακροατήριο έβρισε χυδαία τον πρώτο. Ο Δήμαρχος πρότεινα να διευθετηθεί το θέμα το ταχύτερο δυνατό, χωρίς δικαστικές παρεμβάσεις που είναι και χρονοβόρες.

Στη συνέχεια πάρθηκαν ομόφωνες αποφάσεις για τον χαρακτηρισμό αιγιαλού στη θέση Φραγκάκη στο Αχλάδι, τη μη δυνατότητα του Δήμου να συνδράμει με όχημα το Λιμενικό Σταθμό Λίμνης και η νόμιμη παραχώρηση του Δημοτικού Θεάτρου Λίμνης σε ιδιώτη, όταν αυτό θα επισκευασθεί.

Έγινε εισήγηση από τον Νίκο Σκουμπρή και εγκρίθηκε η συμμετοχή του Δήμου σε ευρωπαϊκό δίκτυο μικρών αγροτικών κοινοτήτων για ενεργειακή ουδετερότητα. Ακόμα εγκρίθηκε η πρόταση για την αντιπυρική προστασία στα δημοτικά δάση, με επιφύλαξη του Αντρέα Χατζή. Απορρίφτηκε το αίτημα της Ελένης Ραβάνη και του Κώστα Δημητρίου για μείωση δημοτικών τελών, ενώ εγκρίθηκε το αίτημα για διαγραφή προσαυξήσεων του αποθανόντος πατέρα του Σταύρου Τριανταφύλλου. Στα θέματα παράτασης μισθώματος, διαγραφής εισφορών και μείωσης ενοικίου δημοτικού οικήματος, ο Δήμαρχος πρότεινε να εξετασθούν και να τηρηθεί απόλυτα η νομιμότητα.

Ακολούθησε το θέμα της δημιουργίας ΒΙ.ΠΕ. που το αναλύουμε σε άλλο σημείο της εφημερίδας.

Στη συνέχεια, το Δημοτικό Συμβούλιο, μόνο με τη συμμετοχή της Πλειοψηφίας (οι Μειοψηφίες είχαν ήδη αποχωρήσει για το θέμα της ΒΙ.ΠΕ.), που συζήτησε και ενέκρινε την καταβολή τελών χρήστης στο ΧΥΤΑ και τον οριστικό αποχαρακτηρισμό κοινωφελούς χώρου, με εισήγηση της Τεχνικής Υπηρεσίας.

Αναβλήθηκαν οι γνωμοδοτήσεις για χρήση κοινόχρηστου χώρου στην Αγκάλη και αυτή της ανακαίνισης – εκσυγχρονισμού του κτηρίου ΜΕΛΑ. Ακόμα εγκρίθηκαν τα πρόστιμα σε δέκα ιδιώτες που κατασκήνωσαν παράνομα στη θέση Μακρής Γιαλός στη Βλαχιά.

Έγινε ενημέρωση των αποφάσεων της ΔΕΠΑΛ και εγκρίθηκε η αναμόρφωση του προϋπολογισμού λόγω αλλαγής των οικονομικών στοιχείων. Τέλος, εγκρίθηκε ο καθορισμός επιδόματος του υπαλλήλου που είναι υπεύθυνος για την χορήγηση και ανανέωση των αδειών διαμονής αλλοδαπών, καθώς και η μελέτη και ο τρόπος εκτέλεσης του φωτισμού του γηπέδου Λίμνης.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του palmosev.gr

Για τις ειδήσεις της Εύβοιας κι όχι μόνο εμπιστευτείτε το palmosev.gr



error: