Home > Επιστολες - Ανακοινωσεις > Αιτήματα Νέο-Πυργιωτών

Αιτήματα Νέο-Πυργιωτών


There are no slides in this slider.



There are no slides in this slider.


Λάβαμε  και δημοσιεύουμε την παρακάτω επιστολή που έχει ήδη σταλεί και στον Δήμαρχο Ιστιαίας Ζάχο Χριστοφή.

 

Κύριε Δήμαρχε,

 

Με την παρούσα επιστολή μας, θέλουμε να σας γνωρίσουμε τις προσπάθειες που έχει καταβάλει ο Μορφωτικός-Εκπολιτιστικός Σύλλογος Νεοπυργιωτών Αθήνας στην ανάδειξη διαφόρων προβλημάτων στο Δ.Δ. Νέου Πύργου του Δήμου Ιστιαίας-Αιδηψού.

Επίσης σας γνωρίζουμε ότι έχουν αποσταλεί επιστολές, κατά καιρούς, σε διάφορους κρατικούς φορείς με τις οποίες ζητείται η επίλυση των προβλημάτων αυτών.

 

Περιληπτικά οι επιστολές αυτές αναφέρονται στα εξής:

1-    Αποκατάσταση της κατάρρευσης, εδώ και μια δεκαετία, του αλιευτικού καταφύγιου του Νέου Πύργου (λιμανάκι) και την ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ του, ώστε να πάψει να είναι παράνομο. Προ μηνών πραγματοποιήθηκε η μερική αποκατάσταση του και βρίσκεται σε εξέλιξη η περαιτέρω χρηματοδότηση από την περιφέρεια για την ολοκλήρωση του έργου και την τοποθέτηση του φωτισμού. Επιβάλλεται όμως να ολοκληρωθούν και οι περιβαλλοντικές μελέτες από την Περιφέρεια, ώστε να υλοποιηθεί και η νομιμοποίηση του.

2-    Αποκατάσταση του φωτισμού στον παραλιακό δρόμο Νέου Πύργου-Ωρεών (προς την πλευρά του Νέου Πύργου). Προ μηνών έγινε μερική αποκατάσταση με την τοποθέτηση κάποιων κολόνων. Πρέπει όμως η εργασία αυτή να ολοκληρωθεί γιατί υπάρχει σοβαρό πρόβλημα κατά την κυκλοφορία τις εσπερινές και βραδινές ώρες.

3-    Πεζοδρόμηση του παραλιακού δρόμου Νέου Πύργου-Ωρεών, σύμφωνα και με την απόφαση του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ του πρώην Δήμου Ωρεών. Σημειώνεται ότι η συντήρηση του δρόμου αυτού ανήκει στο Δήμο ΙΣΤΙΑΙΑΣ-ΑΙΔΗΨΟΥ και όχι στην Περιφέρεια.

4-    Ολοκλήρωση της πεζοδρόμησης της παραλίας του Νέου Πύργου, που έχει μείνει ημιτελής για περισσότερα από έξη (6) χρόνια.

5-    Διάθεση δύο βυτιοφόρων συλλογής βοθρολυμάτων, για τον Νέο Πύργο κυρίως, λόγω του υψομέτρου που είναι δομημένος, μέχρι την ολοκλήρωση του συστήματος βιολογικού καθαρισμού. Τούτο μεταξύ των άλλων θα ανακουφίσει αφενός οικονομικά τους κατοίκους και αφετέρου θα παρέξει καλές περιβαλλοντικές συνθήκες στο χωριό.

6-    Έναρξη των μελετών και κατασκευή του αποχετευτικού δικτύου του Νέου Πύργου, ώστε αυτό να είναι έτοιμο να συνδεθεί με τον κεντρικό αγωγό βιολογικού καθαρισμού, όταν ολοκληρωθεί το όλο έργο, που βρίσκεται σε εξέλιξη.

7-    Ολοκλήρωση της δεντροφύτευσης και της εγκατάστασης φωτισμού στο μικρό παραλιακό Πάρκο στο Δ.Δ. του νέου Πύργου. Ο χώρος αυτός διαμορφώνεται σήμερα από το σύλλογο μας και μερίδα κατοίκων, αν και οι οικονομικές δυνατότητες μας είναι πολύ περιορισμένες.

8-    Βελτίωση των υπαίθριων αγωγών ροής όμβριων υδάτων, ώστε αυτοί να μην αποτελούν εστία μόλυνσης από τη στασιμότητα των νερών της βροχής και λόγω της ρίψης λυμάτων από παρακείμενες οικίες. Παράλληλα πρέπει να πραγματοποιείται από τις υπηρεσίες του ΔΗΜΟΥ, καθαρισμός των υπόψη χαντακιών από τις φερτές ύλες και τα κατάλοιπα των λυμάτων τουλάχιστον τρεις φορές το χρόνο, όπως εγένετο όταν ο Νέος Πύργος ήταν κοινότητα.

9-    Τέλος φρονούμε ότι πρέπει να δίνεται ιδιαίτερη προσοχή στην ποιότητα του πόσιμου νερού του Νέου Πύργου ως και στην επεξεργασία του, πριν αυτό φθάνει στα σπίτια των κατοίκων του.

 

Για όλα τα παραπάνω υπάρχουν επιστολές και έγγραφα τα οποία είναι στη διάθεση σας. Παρακαλούμε να τα εντάξετε στον επικείμενο προγραμματισμό και προϋπολογισμό του ΔΗΜΟΥ ΙΣΤΙΑΙΑΣ-ΑΙΔΗΨΟΥ, ώστε να πραγματοποιηθεί η αποκατάσταση τους το δυνατόν συντομότερων.

 

 

Ευχαριστούμε για την προσοχή σας

ΕΝΤΟΛΗ  Δ.Σ.

 

Ο Πρόεδρος                                        Ο Γενικός Γραμματέας

Αλέξανδρος Τσικιντάς                                Γεώργιος Πετρόπουλος

Τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του palmosev.gr

Για τις ειδήσεις της Εύβοιας κι όχι μόνο εμπιστευτείτε το palmosev.gr



error: