Home > Πολιτική επικαιρότητα > Χαιρετισμός της Ζωής Κωνσταντοπούλου εκ μέρους της Πλεύσης Ελευθερίας στη Συνδιάσκεψη της Λαϊκής Ενότητας

Χαιρετισμός της Ζωής Κωνσταντοπούλου εκ μέρους της Πλεύσης Ελευθερίας στη Συνδιάσκεψη της Λαϊκής Ενότητας


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ

Φίλες και φίλοι,

 

Αγαπημένοι σύντροφοι και συντρόφισσες που συμμετέχετε στη Συνδιάσκεψη της Λαϊκής Ενότητας,

 

Εύχομαι από καρδιάς καλή επιτυχία σε αυτό το βήμα της Λαϊκής Ενότητας, αλλά και σε κάθε της βήμα προς την κατεύθυνση των κοινών μας αγώνων για ελευθερία, ανεξαρτησία, δημοκρατία, χειραφέτηση, διεκδίκηση των δικαίων και των δικαιωμάτων του λαού μας, της κοινωνίας και των νέων γενεών.

 

Όταν την περασμένη εβδομάδα προσκλήθηκα να απευθύνω εκ μέρους της Πλεύσης Ελευθερίας χαιρετισμό στη Συνδιάσκεψή σας, είχα ήδη δεσμευθεί ότι θα παρευρίσκομαι τις ίδιες ημέρες στη Λισαβόνα, στο Συνέδριο του Bloco της Αριστεράς, όπου  η Πλεύση Ελευθερίας είχε προσκληθεί από τα μέσα Μαΐου και σε εμένα είχε ζητηθεί να συμμετάσχω με την διπλή μου ιδιότητα, εκ μέρους της Πλεύσης Ελευθερίας αλλά και εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Πρωτοβουλίας Plan B.

Έτσι, δυστυχώς, και ανεξάρτητα από την επιθυμία μου να ανταποκριθώ στο κάλεσμά σας, δεν μπορώ να είμαι σήμερα παρούσα ανάμεσά σας.

 

Η απουσία μου από κοντά σας, ωστόσο, δεν μειώνει ούτε κατ’ ελάχιστο την ηθική και πολιτική συμπαράσταση, τόσο τη δική μου όσο και της Πλεύσης Ελευθερίας, στο εγχείρημα της Λαϊκής Ενότητας.

Ηθική και πολιτική συμπαράσταση που συγκροτεί ιστορικό και πολιτικό καθήκον εν όψει των πολλών μαχών που καλούμαστε να δώσουμε, από διαφορετικά μετερίζια, αλλά προς κοινές κατευθύνσεις και σκοπούς, μέχρι την τελική δικαίωση του λαού μας και συνολικά των λαών και των ανθρώπων που αντιστέκονται και διεκδικούν ελευθερία, δημοκρατία, δικαιοσύνη, κοινωνική ευημερία, μια αξιοβίωτη ζωή.

Μαχών που θα δώσουμε με αυταπάρνηση, ανιδιοτέλεια, συνέπεια και περηφάνια, όπως με αυταπάρνηση, ανιδιοτέλεια, συνέπεια και περηφάνια δώσαμε μαζί τη μάχη εναντίον του πραξικοπήματος και της πολιτικής και κοινοβουλευτικής εκκαθάρισης που σχεδιάσθηκε και εκπονήθηκε πέρυσι το καλοκαίρι από Κυβέρνηση και Δανειστές, σε συνεργασία με λοιπούς εγχώριους Εφιάλτες, όπως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας.

 

Η ημέρα που ξημέρωσε είναι ιστορική. Γιατί, μετά το υπερήφανο ΟΧΙ του Ελληνικού Λαού, στις 5 Ιουλίου 2015, ένας άλλος λαός, όρθωσε το ανάστημά του και αμφισβήτησε την δεσποτεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που, μέσω των οργάνων της, έχει πάψει να λειτουργεί ως διεθνής οργανισμός και έχει μετατραπεί σε μια νέου τύπου, αμετανόητη και αδίστακτη μνημονιακή απολυταρχία, με αποικιοκρατικά και ολοκληρωτικά χαρακτηριστικά.

Για δεύτερη φορά μέσα σε λιγότερο από έναν χρόνο, οι λαοί αποδεικνύουν από τι είναι φτιαγμένοι.

Για δεύτερη φορά μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο, οι λαοί αποδεικνύονται πιο γενναίοι από τις κυβερνήσεις τους.

Αποκαλύπτουν και ξεγυμνώνουν το ευρωγραφειοκρατικό, τραπεζοκρατικό και χρεοκρατικό καθεστώς ανελευθερίας, διαπλοκής και άγριας προπαγάνδας, που, όσο κι αν λυσσομανά, δεν καταφέρνει να καθυποτάξει το φρόνημα και την πηγαία και έμφυτη ροπή των ανθρώπων προς την ελευθερία.

 

Σήμερα, ας αναλογισθούμε με ποια ελπίδα και προσμονή μας γεμίζει αυτή η έκφραση της λαϊκής κυριαρχίας ενός άλλου ευρωπαϊκού λαού, μιας άλλης ευρωπαϊκής κοινωνίας.

 

Κι ας αντιληφθούμε με ποια ελπίδα γέμισαν οι ψυχές των ανθρώπων σε όλη την Ευρώπη όταν ο δικός μας λαός, όρθωσε πέρυσι το ανάστημά του απέναντι στα θηρία που τον απειλούσαν και τον εκβίαζαν.

 

Κι ας συνειδητοποιήσουμε ξανά πόσους αγώνες, πόσους ανθρώπους, πόσες γενιές, πόσους λαούς πρόδωσαν εκείνοι που θέλησαν να μετατρέψουν το υπερήφανο ΟΧΙ του λαού μας σε υποτακτικό «ναι» των πρόθυμων κυβερνητικών επιτετραμμένων, να ταπεινώσουν τις συνειδήσεις και να κουρελιάσουν την αυτοπεποίθηση και την αισιοδοξία των ανθρώπων και των γενεών που αψήφησαν την νομισματική και οικονομική τρομοκρατία και την άκρατη συκοφαντία και είπαν ΟΧΙ.

 

Κι ας αναλάβουμε να συνεχίσουμε τους αγώνες που έχουμε ξεκινήσει. Αναγνωρίζοντας τη διαφορετικότητά μας, αλλά και τιμώντας τις κοινές αξίες, αρχές και ιδανικά που υπηρετούμε.

 

Αναγνωρίζοντας πρωτίστως στο λαό και στην κοινωνία τη θέση που τους αναλογεί: στο επίκεντρο των εξελίξεων, στην πρώτη γραμμή της ιστορίας.

Την ιστορία γράφουν οι λαοί, όταν σηκώνουν το κεφάλι, αγωνίζονται, διεκδικούν.

 

Το μέλλον ανήκει στους ζωντανούς ανθρώπους και όχι στους σάπιους και έκπτωτους τεχνογραφειοκρατικούς μηχανισμούς.

 

Η Πλεύση Ελευθερίας στην διαδικασία της συγκρότησής της ξεκινά από την διακηρυκτική της αρχή, που περιέχεται στην ιδρυτική μας διακήρυξη, ότι, ως νέο κόμμα-κίνημα μέσα από την κοινωνία, θέλουμε να αποτελέσουμε συστατικό κύτταρο ενός κινήματος κι ενός μετώπου στο οποίο θα συναντηθούμε και θα συμπράξουμε με κινηματικές, κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις με τις οποίες μας συνδέουν κοινές αφετηρίες, αξίες, στόχοι.

Με αυτό το πνεύμα και κοιτώντας προς την κοινωνία που αγωνίζεται και αγωνιά, θα εργασθούμε και θα παλέψουμε άοκνα.

Και θα βρεθούμε σε όλα τα κοινά πεδία μάχης και αγώνα, ενός αγώνα που πρέπει όλοι μας να έχουμε συνείδηση ότι δεν περιορίζεται ούτε φυλακίζεται σε κανένα προκατασκευασμένο πλαίσιο αλλά εκπορεύεται από το φρόνημα και αναβλύζει από την παλλόμενη ψυχή μιας ολόκληρης κοινωνίας.

 

Ολόψυχες ευχές, καλή ευόδωση των εργασιών σας, καλή επιτυχία στην Συνδιάσκεψη της Λαικής Ενότητας.

 

Ζωή Κωνσταντοπούλου

Πλεύση Ελευθερίας

Τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του palmosev.gr

Για τις ειδήσεις της Εύβοιας κι όχι μόνο εμπιστευτείτε το palmosev.gr



Αφηστε ενα σχολιο

Η παρούσα φόρμα συλλέγει το όνομα σας και την ηλεκτρονική σας διεύθυνση, ώστε να μπορέσουμε να απαντήσουμε στο σχόλιο σας. Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το Privacy Policy της ιστοσελίδας μας.

error: