Home > Η κουζίνα μας > Για τους πιο μερακλήδες … Ρεβίθια στο πήλινο

Για τους πιο μερακλήδες … Ρεβίθια στο πήλινο


There are no slides in this slider.



There are no slides in this slider.


Screenshot_2

Τι χρειαζόμαστε:

250 γρ – 300 γρ. ρεβύθια (εγώ παίρνω τα αποφλοιωμένα)

1 μεγάλο κρεμύδι ψιλοκομμένο

1-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

2-3 ντομάτες φρέσκιες ψιλοκομμένες

1 καρότο ψιλοκομμένο

1/2 πράσινη πιπεριά σε κομματάκια

1-2 καυτερές πιπεριές (προαιρετικά)

μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι

λάδι

Πώς το κάνουμε:

Βάζουμε τα ρεβύθια, από το προηγούμενο βράδυ, στο νερό να φουσκώσουν. Το νερό να τα σκεπάζει.

Την άλλη μέρα, τα βράζουμε στη χύτρα περίπου 10 λεπτά και τα σουρώνουμε. Αν έχουμε βάλει ρεβύθια με το φλοιό τους, τα τρίβουμε να φύγει όσο γίνεται.

Τσιγαρίζουμε το κρεμύδι, με την πιπεριά, για λίγο ρίχνουμε και το σκορδάκι, μαζί και το καρότο. Σβήνουμε με τη ντομάτα, ρίχνουμε το αλάτι και το πιπέρι και τ’αφήνουμε να πάρει 2-3 βράσεις. Προς το τέλος, ρίχνουμε και το μαϊντανό.

Σε ένα πήλινο σκεύος που σκεπάζεται, απλώνουμε τα ρεβύθια και τα περιχύνουμε με τη σαλτσούλα που ετοιμάσαμε. Τα ρίχνουμε στο φούρνο και ψήνουμε για 2 ώρες περίπου.

Πριν τελειώσει ο χρόνος ψησίματος, ξεσκεπάζουμε να πάρει λίγο χρώμα το φαγάκι μας.

Καλή μας όρεξη!

Λίγα μυστικά ακόμα

Δοκιμάζουμε όσο ψήνεται το φαγάκι μας αν έχει γίνει. Και φροντίζουμε να μην ξεμείνει από νεράκι. Ίσα να έχει μια σαλτσούλα. Δεν έχω δοκιμάσει τη συνταγή με ρεβύθια με το φλοιό τους.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του palmosev.gr

Για τις ειδήσεις της Εύβοιας κι όχι μόνο εμπιστευτείτε το palmosev.gr



Αφηστε ενα σχολιο

Η παρούσα φόρμα συλλέγει το όνομα σας και την ηλεκτρονική σας διεύθυνση, ώστε να μπορέσουμε να απαντήσουμε στο σχόλιο σας. Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το Privacy Policy της ιστοσελίδας μας.

error: