Home > Η κουζίνα μας > Παραδοσιακό Ρεβυθομάνεστρο

Παραδοσιακό Ρεβυθομάνεστρο

kiki_kerasioti_sillogos_ginekon_ellinikon 1

Φώτο αρχείου με το βραβευμένο ρεβυθομάνεστρο των Ελληνικών

Υλικά:
Μισό κιλό ρεβίθια
2 – 3 μέτρια κρεμμύδια ξερά
300 γρ. ελαιόλαδο ( δικής μας παραγωγής βιολογικό )
2 – 3 ποτήρια χλιαρό νερό
200 γρ. κριθαράκι μέτριο
1 κουταλιά σούπας μπελτέ

Εκτέλεση

Μουλιάζουμε σε χλιαρό νερό με λίγο αλάτι τα ρεβίθια από το βράδυ. Αφού έχουν μουλιάσει, τα ξεπλένουμε καλά και στη συνέχεια βάζουμε νερό μέχρι να τα σκεπάσει και όταν πάρουν βράση τα ξαφρίζουμε. Κατόπιν ρίχνουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το αφήνουμε να βράσει ώστε να ασπρίσουν τα ρεβίθια και να εξατμιστεί η μυρωδιά του κρεμμυδιού. Ρίχνουμε τα ρεβίθια στη γάστρα την πήλινη, έπειτα ρίχνουμε το λάδι, το αλάτι, το πιπέρι και το μπελτέ. Συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να χυλώσουν τα ρεβίθια. Όταν βράσουν τα ρεβίθια ρίχνουμε το χλιαρό νερό και την μανέστρα και τα βάζουμε στο φούρνο για 10 λεπτά περίπου μέχρι να βράσει και η μανέστρα. Το φαγητό μας μετά είναι έτοιμο. Σας ευχόμαστε καλή όρεξη από τα όμορφα Ελληνικά της Β. Εύβοιας.
Υ.Γ. Το συγκεκριμένο φαγητό τελείται σε γιορτές – πανηγύρια, παλιά το μαγείρευαν στην έκθεση προίκας που γινόταν Παρασκευή γιατί είναι νηστίσιμο φαγητό. Επίσης είναι οικονομικό και παραδοσιακό του τόπου μας και εξακολουθούμε να το μαγειρεύουμε στο ξωκλήσι του χωριού μας στη Μεταμόρφωση του Σωτήρος που είναι 6 Αυγούστου.

Σύλλογος Γυναικών Ελληνικών 

There is no slider selected or the slider was deleted.

Αφηστε ενα σχολιο

Η παρούσα φόρμα συλλέγει το όνομα σας και την ηλεκτρονική σας διεύθυνση, ώστε να μπορέσουμε να απαντήσουμε στο σχόλιο σας. Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το Privacy Policy της ιστοσελίδας μας.

error: