Home > Η κουζίνα μας > Γλυκιά Λιρόπιττα του Παππού

Γλυκιά Λιρόπιττα του Παππού

gas

Φωτο αρχείου από την βράβευση του Επιμελητηρίου

Υλικά:
6 φύλλα χωριάτικα
3 νεροπότηρα τριμμένη λίρα
1 νεροπότηρο σιτάρι αλεσμένο
5 κουταλιές σούπας μαύρη ζάχαρη
1 κούπα σταφίδες
1 κούπα καρύδια τριμμένα
½ κουταλάκι κανέλα
½ κουταλάκι μοσχοκάρυδο
½ κουταλάκι γαρύφαλλο
½ κούπα ελαιόλαδο, λίγο ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ρίχνουμε την τριμμένη λίρα, το σιτάρι, τη ζάχαρη, τα καρύδια, τις σταφίδες, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο, το γαρύφαλλο και το ελαιόλαδο.
Σε ένα ταψί στρώνουμε, αφού αλείψουμε τον πάτο με ελαιόλαδο, δύο φύλλα. Στη συνέχεια ρίχνουμε τη μισή γέμιση συνεχίζουμε με άλλα δύο φύλλα, την υπόλοιπη γέμιση και στο τέλος στρώνουμε τα δύο τελευταία φύλλα και αλείφουμε με ελαιόλαδο. Ψήνουμε στους 180ο C για 60 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει, κόβουμε σε κομμάτια και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλλα.

Χρυσοστάλη – Μπούγα Κωνσταντίνα

There is no slider selected or the slider was deleted.

Αφηστε ενα σχολιο

Η παρούσα φόρμα συλλέγει το όνομα σας και την ηλεκτρονική σας διεύθυνση, ώστε να μπορέσουμε να απαντήσουμε στο σχόλιο σας. Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το Privacy Policy της ιστοσελίδας μας.

error: