Home > Αυτοδιοίκηση > Απογυμνώνεται η Βόρεια Εύβοια – Μία Δ.Ο.Υ. σε κάθε νομό Μεταφορά υπηρεσιών της Δ.Ο.Υ. Ιστιαίας

Απογυμνώνεται η Βόρεια Εύβοια – Μία Δ.Ο.Υ. σε κάθε νομό Μεταφορά υπηρεσιών της Δ.Ο.Υ. Ιστιαίας


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.

Η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ιστιαίας – Αιδηψού, η οποία έγινε στο Δημαρχείο Ιστιαίας – Αιδηψού, στην Ιστιαία, το προηγούμενο Σάββατο στις 10 Δεκεμβρίου το πρωί, άνοιξε  με θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης που έθεσε η Αναστασία Τσαρούχα. Αυτό αφορούσε τη μεταφορά αρμοδιοτήτων από την Δ.Ο.Υ.  Ιστιαίας σε αυτήν της Χαλκίδας. Συγκεκριμένα ανέφερε πως: «από 1/1/2012, μεταφέρονται αρμοδιότητες της Δ.Ο.Υ. Ιστιαίας στην Χαλκίδα. Στόχος του Υπουργείου Οικονομικών είναι να μείνει μια Δ.Ο.Υ. σε κάθε νομό. Αυτή η κίνηση καταδικάζει την Περιφέρεια σε υποβιβασμό και μαρασμό. Καταδικάζουν έτσι είκοσι οικογένειες, που μέλη τους εργάζονται στην τοπική Εφορία. Πρέπει η Κεντρική εξουσία να πάρει υπ΄ όψιν της την ιδιομορφία της περιοχής μας.

Το πρόβλημα αγγίζει όλη την Βόρεια Εύβοια και γι αυτό προτείνω κινητοποιήσεις από κοινού με τον όμορο Δήμο Λίμνης – Μαντουδίου – Αγίας Άννας. Να κάνουμε έγγραφη διαμαρτυρία σαν Δήμοι, στο Υπουργείο Οικονομικών και στους βουλευτές της περιοχής μας. Να πραγματοποιηθούν κινητοποιήσεις όλων των φορέων της περιοχής, να αντιδράσουμε. Ο Ηλίας Πετσής πρόσθεσε πως: «Προφανώς η Πολιτεία με το Μεσοπρόθεσμο, έχει επιβάλλει αλλαγές και μειώσεις δαπανών. Συμφωνούμε με το ψήφισμα, αλλά φοβάμαι πως ούτε εμείς, ούτε οι βουλευτές μας μπορούν να ανατρέψουν την κατάσταση». Στο ίδιο κλίμα ήταν και η τοποθέτηση του Κώστα Μπάμη, που τόνισε και εκείνος ότι η περιοχή μας έχει ιδιαιτερότητες. Χαρακτηριστικά είπε: «Πιο εύκολα πάω στην Θεσσαλονίκη παρά στην Χαλκίδα. Πρέπει να αντιδράσουμε με κάθε τρόπο στην υποβάθμιση της τοπικής Δ.Ο.Υ.» Εκεί παρενέβη ο Δημήτρης Περπατάρης και ζήτησε να ενημερώσει το Σώμα ο  παρευρισκόμενος προϊστάμενος της Δ.Ο.Υ. Ιστιαίας. Ο κύριος Μπούφης λοιπόν, αφού είπε πως πρώτη φορά έρχεται σε Δημοτικό Συμβούλιο, πρόσθεσε πως η Κεντρική εξουσία οφείλει να ξέρει τις τοπικές ιδιαιτερότητες και πως αν δεν υπήρχαν οι Τράπεζες, η Εφορία κλπ, η πλατεία Ιστιαίας δεν θα είχε κίνηση. Συμπλήρωσε δε: «Έχει έλθει εγκύκλιος να φύγει το Δικαστικό και το Τμήμα Ελέγχου. Αυτά τα δύο τμήματα είναι η καρδιά κάθε Δ.Ο.Υ. Ο μελλοντικός σχεδιασμός από όσα γνωρίζω και ακούω, λέει για κατάργηση της Δ.Ο.Υ. Ιστιαίας. Φεύγουν άνθρωποι, κλείνουν σπίτια. Οι Σύλλογοι όλοι, θα έπρεπε να αντιδράσουν». Στο ίδιο κλίμα και η τοποθέτηση του Δημήτρη Περπατάρη, ενώ ο Δήμαρχος πρότεινε, συμφωνώντας με την πρόταση της κυρίας Τσαρούχα, να σταλεί επιστολή – ψήφισμα στους έξι βουλευτές του νομού, το Υπουργείο Οικονομικών και στην Περιφέρεια, ενώ ζήτησε να ψηφιστεί και αποκλεισμός της Δ.Ο.Υ. όλη την ερχόμενη εβδομάδα από τις 8.00 μέχρι τις 10.00 το πρωί, από το Δημοτικό Συμβούλιο, σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Η πρόταση υπερψηφίστηκε από όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του palmosev.gr

Για τις ειδήσεις της Εύβοιας κι όχι μόνο εμπιστευτείτε το palmosev.gr



error: