There are no slides in this slider.



There are no slides in this slider.


Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, Ευρωπαϊκή Ένωση, η γνωστή «Τρόικα», δείχνουν τα νύχια και τα δόντια τους στην χώρα μας. Η Ελληνική Κυβέρνηση απαντά με έναν τρόπο που εγείρει τουλάχιστον υποψίες για εκλογές. Αυτά που συμβαίνουν είναι δύσκολα μεταφράσιμα. Η εμπιστοσύνη των πολιτών -σε κάθε περίπτωση- κερδίζεται, δεν προαπαιτείται. Μετά το γνωστό «λεφτά υπάρχουν» και τη σημερινή κατάσταση που ζούμε, δεν υπάρχει νοητική συνέχεια. Το συμπέρασμα είναι ένα: Η κοροϊδία πάει σύννεφο. Όπως γράφει και η χτεσινή «Ελευθεροτυπία» στον «Καιρό» της: Ο Τσολάκογλου στον ΕΛΑΣ.

 

 

Δυσκολία διαχείρισης φαίνεται ότι υπήρξε στον πρώην Δήμο Αρτεμισίου, με τόσα ανεκτέλεστα εντάλματα που εκκρεμούν, λόγω έλλειψης πιστώσεων. Με πολύ απλά λόγια, όπως εμείς οι ιδιώτες, όταν δεν έχουμε χρήματα, δεν μπορούμε να κόβουμε επιταγές χωρίς να υπάρχει αντίκρισμα, έτσι και ο Δήμος δεν θα έπρεπε να δέχεται τέτοιου είδους τιμολόγια, τα οποία πολύ απλά δεν μπορούσε να τα πληρώσει, ούτε ακόμη και με τη δικαιολογία του κατεπείγοντος. Το κράτος έχει άλλους μηχανισμούς που ο κάθε Δήμαρχος οφείλει να τους ακολουθεί, διότι διαχειρίζεται τις τύχες και τα χρήματα των πολιτών και όχι τα δικά του.

 

Μια έξυπνη ατάκα ακούστηκε από τον Επικεφαλή της Μείζονος Αντιπολίτευσης, Ηλία Πετσή, στη συνεδρίαση της Επιτροπής της απογραφής περιουσιακών στοιχείων και απαιτήσεων του Δήμου, όταν άκουγε τα περί απίστευτης διαχείρισης του Δήμου Αρτεμισίου. Ρώτησε «μήπως ανήκατε στο κίνημα δεν πληρώνω – δεν πληρώνω;»

 

Το προηγούμενο Σάββατο, πρωί – πρωί χτυπά το τηλέφωνο του «Παλμού» και ακούμε μια αναγνώστριά μας, αγανακτισμένη με την ασυνειδησία ορισμένων. Πηγαίνοντας τα σκουπίδια της στον κάδο, στους Ωρεούς απέναντι από την Παιδική χαρά, βρέθηκε μπροστά σε ένα αποτρόπαιο θέαμα. Μέσα στον κάδο υπήρχε ένα ψόφιο σκυλί με τα έντερά του πεταμένα έξω. Πέρα από το γεγονός, ότι το ψόφιο ζώο θα έμενε στον κάδο ολόκληρο το Σαββατοκύριακο, επεσήμανε ως παράδειγμα το παιδί της, που έχει σκύλο, πως εάν το θέαμα αυτό είναι αποτρόπαιο για τον καθένα μας, ας αναλογιστούμε τι σοκ θα μπορούσε να προκαλέσει σ’ ένα μικρό παιδί. Ο καθημερινός τρόπος που διαχειριζόμαστε τα απορρίμματά μας δείχνει πόσα πολλά έχουμε να μάθουμε ακόμη για τον πολιτισμό.

Το σεξ ως όπλο ζητά να χρησιμοποιηθεί η βουλευτής των Φλαμανδών σοσιαλιστών Μαρλέν Τέμερμαν, που έχει αγανακτήσει από την απουσία κυβέρνησης στο Βέλγιο. Έτσι, η γυναικολόγος στο επάγγελμα βουλευτής, προτείνει αποχή από το σεξ, μέχρι το σχηματισμό κυβέρνησης, για τους πολιτικούς που διαπραγματεύονται το σχηματισμό κυβέρνησης στο Βέλγιο.

«Είναι το έσχατο όπλο», δήλωσε και κάλεσε όλες τις Βελγίδες, και κυρίως τις συζύγους των πολιτικών που συμμετέχουν στις διαπραγματεύσεις για το σχηματισμό κυβέρνησης, «να απέχουν από το σεξ, με την ελπίδα ότι έτσι θα επισπευσθούν κάποια πράγματα».

Εδώ, στην Ελλάδα, μεταξύ φίλων έγινε το εξής χιουμοριστικό:

Γνωρίζοντας τη συγκεκριμένη …αποχή, μια φίλη προτρέπει την Ελληνίδα σύζυγο να απέχει από το σεξ με το Βέλγο άνδρα της.

Αυτή, θεωρώντας πολύ βαριά αυτήν την τακτική, έσπευσε να δηλώσει με χιούμορ:

-Μα εμείς στην Ελλάδα έχουμε κυβέρνηση!

 

Χτες Δευτέρα του Αγίου Βαλεντίνου, και θα μπορούσε κανείς να σκαρφιστεί διάφορα, για να αποφύγει το δώρο στον ή στην εκλεκτή του.

Το βασικότερο; Ο Άγιος είναι δυτικός και το έθιμο ξενόφερτο και -ως τέτοιο-, τώρα που είμαστε κάτω από την μπότα οικονομικής κατοχής, πρέπει να το σαμποτάρουμε και να αντισταθούμε.

Βέβαια υπάρχει και πιο τρυφερή απόδειξη όπως ένα ζεστό φιλί, που δεν μας το φορολόγησαν κι αυτό ακόμη, δεν έχει ΦΠΑ, ούτε προϋποθέτει …παραστατικά στοιχεία.

Το κρισιμότερο πάντως, φίλοι μου, είναι να αποφύγει κανείς τη μόνιμη σκουντούφλα (λόγω του γενικότερου κλίματος και των γενικών περικοπών) και να βρει κανείς το κουράγιο και ν’ ασχοληθεί λίγο και με τον έρωτα.

Άντε και του χρόνου…

 

Με έκπληξη και στεναχώρια διάβασα, όπως και οι περισσότεροι χρήστες του διαδικτύου, ότι ο «Σερβιτόρος», η μεγαλύτερη και γνωστότερη ιστοσελίδα της Εύβοιας, μετά τη δωδεκαετή αδιάλειπτη παρουσία στο χώρο της ενημέρωσης, για θέματα που αφορούν σε ολόκληρο τον νομό της Εύβοιας, αναστέλλει την λειτουργία του, λόγω του δυσβάσταχτου οικονομικού κόστους. Δεν παρείχε υπηρεσίες από το σπίτι του, με μηδέν έξοδα. Το αποτέλεσμα; Συσσώρευση εξόδων και μικρή ανταπόκριση ως προς τις απαραίτητες ζωογόνες, για το ταμείο του, καταχωρήσεις. Κρίμα… Αναμφισβήτητη και μεγάλη η προσφορά του «Σερβιτόρου» στην ενημέρωση.

 

Είναι τραγική αλήθεια ότι για κάθε γεγονός, κατάσταση, μεμονωμένο άτομο ή σύλλογο που προβάλλεται, μέσα από ένα έντυπο ή μια ιστοσελίδα, απαιτείται -πάνω απ’ όλα- σκληρή δουλειά και ένα πλήθος εξόδων, που σε κάθε επιχείρηση θα πρέπει να καλύπτονται, όπως π.χ. απαραίτητοι χώροι εργασίας, εγκαταστάσεις, μηχανήματα, εργαζόμενοι που πρέπει να ζήσουν.

Αν η τοπική κοινωνία, δε στηρίζει ενεργά την ενημέρωση, είτε με τη συνδρομή είτε με την καταχώρηση, είτε με τη διαφήμιση, το δρόμο του «Σερβιτόρου», μοιραία θα ακολουθήσουν πολλά άλλα έντυπα μέσα επικοινωνίας, ακόμη και αυτό που τώρα διαβάζετε. Στο χέρι μας είναι να διατηρούμε τη διεκδικητική φωνή του τόπου μας ζωντανή.

 

Συγκινητικός ήταν ο απολογισμός για το 2010, του Κέντρου Στήριξης Οικογένειας (βλέπε σελ.17).Το έργο της εκκλησίας είναι σημαντικό και μπορεί να γίνει σημαντικότερο, αν προστεθεί και το δικό μας λιθαράκι. Η αγάπη που μπορούμε να δώσουμε στον συνάνθρωπό μας, δεν χρειάζεται περιττά στολίδια. Σε όλα τα σπίτια, υπάρχει –ευτυχώς ακόμη- επαρκής ποσότητα τροφίμων και απαραίτητων προϊόντων για την καθημερινότητα μικρών και μεγάλων. Δε θα πεινάσει κανείς, αν δώσει ένα κιλό ζάχαρη ή μακαρόνια απ’ το ντουλάπι του, σε κάποιον που τα χρειάζεται.

 

Η «Φλόγα», ο Σύλλογος Γονιών – Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια, εκπέμπει σήμα αγάπης, από χτες Δευτέρα του Αγίου Βαλεντίνου μέχρι και την Κυριακή 20 Φεβρουαρίου. Στείλτε κενό SMS στο 19454 για τα παιδιά με καρκίνο. Χρεώνεται 1,23 ευρώ και για τα παιδιά προσφέρεται το 1 ευρώ. Όλοι μας γινόμαστε «πλουσιότεροι», αν προσφέρουμε.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του palmosev.gr

Για τις ειδήσεις της Εύβοιας κι όχι μόνο εμπιστευτείτε το palmosev.gr



error: