Home > Hot ! > [video]Μουσική πανδαισία το 3ο Φεστιβάλ Φωνητικών Σχημάτων Β. Εύβοιας στην Ιστιαία

[video]Μουσική πανδαισία το 3ο Φεστιβάλ Φωνητικών Σχημάτων Β. Εύβοιας στην Ιστιαία


There are no slides in this slider.



There are no slides in this slider.


Το βράδυ του Σαββάτου 23 Απριλίου το τοπικό τμήμα Ιστιαίας της Ε.Ε. Σπουδών διοργάνωσε επιτυχή  μουσική εκδήλωση με συμμετοχή της παραδοσιακής χορωδίας γυναικών Ιστιαίας «Ρίζες», την χορωδία της Αιδηψού «Πεντέμια», τη Χορωδία «Dissensio» και Ορχήστρα της Μουσικής Σχολής Ιστιαίας «Τριαντάφυλλου Σούρρα» και τη Βυζαντινή χορωδία με τη συνεργασία των παραρτημάτων Ιστιαίας και Μαντουδίου της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ι.Μ.Χ. και Χορωδία του Ι.Ν. Αγίου Κωνσταντίνου Προκοπίου. Ο Αλέξανδρος Καλέμης παρουσίασε τις χορωδίες και καλωσόρισε το κοινό που ήρθε να παρακολουθήσει το φεστιβάλ.

3ο Φεστιβαλ φωνητικών σχημάτων Β.ΕύβοιαςΗ κατάμεστη αίθουσα καταχειροκρότησε τις  όμορφες χορωδίες, οι οποίες εντυπωσίασαν με τις επιδόσεις τους.

Με την παρουσία του τίμησε την εκδήλωση ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Εύβοιας κ.κ. Χρυσόστομος. «Η μουσική» είπε: «είναι μια άλλη γλώσσα και έτσι ο άνθρωπος εκφράζει την πίστη τα συναισθήματά του και τον πλούτο της καρδιάς του με αυτή. Είναι μια κατάθεση πολιτισμού!»

Ο Δεσπότης μας τόνισε πως  εκτός από τις οικονομικές αξίες, που κι αυτές είναι απαραίτητες, υπάρχουν κι άλλοι τομείς κι άλλες αξίες, που δεν μετρώνται  με τα χρήματα αλλά όμως μιλάνε στην ψυχή του ανθρώπου. «Δεν θα υπάρχει ωραιότερη κατάληξη για τη Μεγάλη Σαρακοστή που τελείωσε εχτές και πιο όμορφη εισαγωγή για τη μεγάλη Εβδομάδα με την βυζαντινή χορωδία που μας έβαλε στο θρησκευτικό κλίμα των ημερών».

Από τη στήλη θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες και συγγνώμη για το τεχνικό πρόβλημα που μας στέρησε την ευχαρίστηση να σας παρουσιάσουμε  όλο το φωτογραφικό υλικό που τραβήξαμε. Παρόλα αυτά χάρη στη συνδρομή της Ασημίνας Ντέλιου έχουμε κάποιες αναμνηστικές φωτογραφίες και video.

Πάρη Ντελκή

Τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του palmosev.gr

Για τις ειδήσεις της Εύβοιας κι όχι μόνο εμπιστευτείτε το palmosev.gr



Αφηστε ενα σχολιο

Η παρούσα φόρμα συλλέγει το όνομα σας και την ηλεκτρονική σας διεύθυνση, ώστε να μπορέσουμε να απαντήσουμε στο σχόλιο σας. Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το Privacy Policy της ιστοσελίδας μας.

error: